Hasta Refakatçi Evi Projesi Tamamlanıyor


Hasta Refakatçi Evi Projesi Tamamlanıyor

Hasta Refakatçi Evi Projesi uygulama yönünden Türkiye’de tek olacak

İlkadım ilçesinde sosyal belediyecilik anlayışını ilçede hakim kılacak projeler hakkında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kamu hastanelerinde tedavi gören hastaların yakınlarının konaklama sorunun ortada kaldıracak Hasta ve Refakatçi Evi Projesi’nin Türkiyede uygulama bakımda eşinin olmadığını söyledi.

Hasta yakınları için yapılacak refakatçi evinin şehrin önemli bir eksiğinin ortadan kaldıracağını ifade eden Başkan Demirtaş,”Toplam maliyeti 23 Milyon TL olan son derece modern otel tarzında bir misafirhane görevi görecek olan proje Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi’nde yapımı tamamlanmak üzere. Yatak kapasitesi olarak iki kişilik odalarda 60 yatak kapasitesi olan refakatçi evinde banyo, duş, yemek, barınma gibi günlük ihtiyaçların yanı sıra vatandaşlarımıza 3 öğün yemek hizmeti sunacağız" dedi.

“Ticari mantıktan uzakta olacak uygulama”

Hasta yakınlarının yaşadıkları zorluklara çoğu zaman yakından şahit olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,”Bu çalışma ile çevre il ve ilçelerden gelen hasta yakınlarının en büyük sorunu olan konaklama ihtiyacın karşılanacağını Hasta Refakatçi Evi’nde iki türlü hizmeti halkımızın kullanımına sunacağız. Birincisi ayaktan hizmet.Yani hasta yakını olan hastaneden refakatçi olan herkes buradan günlük ihtiyaçlarını kapsayacak hizmetleri alabilecek. Bir diğer hizmet de uzaktan gelmiş şehrimizde kalacak yeri olmayan ve maddi imkanı da olmadığı beyan edenleri ise ön inceleme sonrası bila bedelle hizmet sağlayacağız. Burada ticari mantıktan uzak sembolik rakamlarla her kesimin ihtiyacını karşılayacağız. İlerleyen zamanlarda bu hizmetlerin tamamen ücretsiz olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 25/10/2023 - 15:34