Şehirler Engelsiz Olmalıdır


Şehirler Engelsiz Olmalıdır

Engelli çocuklarla kahvaltıda biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Altın Meşe Park'ta verilen kahvaltıda engelli çocuklarla biraraya geldi. Merkez Müdürü Mustafa Yiğit'in de bulunduğu kahvaltıda engelli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çekti. Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

'ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ'

Türkiye'de 8,5 milyon, Samsun'da ise 111 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Biz belediye olarak insanlarımızın önündeki bu engelleri kaldırmak istiyoruz. Örneğin Samsun Canik Belediyespor Kulübünün sporcularından Ali Topaloğlu kardeşimiz, bütün engelleri aşarak iki dalda Dünya Şampiyonu oldu. Bu engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel bir örnektir" dedi.

'POZİTİF AYRIMCILIK'

Engelsiz şehir hedefi kapsamında Canik Belediyesi olarak yaptıkları bütün projelerde engellileri gözettiklerini de dile getiren Başkan Genç, "Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediyemizde engelli vatandaşlarımız için Engelli Koordinasyon Merkezi kurduk. Yine ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Ayrıca bütün binalarımız engelli insanlarımızın rahatça kullanabileceği şekilde düzenlenmiştir. Bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için düzenlenecek her türlü faaliyetin destekçisi olacağız" diye konuştu.

PASTA KESTİLER

Atakum Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Yiğit de, engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ve verdiği destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Kahvaltı sonunda Başkan Osman Genç, Merkez Müdürü Yiğit ile engelli öğrencileri ile birlikte pasta kesti.


Yayın Tarihi: 01/03/2016