Sıradaki Rakip Letonya


Sıradaki Rakip Letonya

A Millî Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün Letonya ile karşılaşacak.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak.

Türkiye Letonya maçı TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Şenol Güneş: "Moralimiz iyi, kazanmak istiyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Letonya ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak maç öncesi yeni tip koronavirüs salgını önlemleri kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Letonya karşılaşmasının zorlu geçeceğinin altını çizen Güneş şöyle konuştu: "Bir hafta içerisinde üçüncü müsabakamıza çıkacağız. İlk iki maçta istediğimiz puanları almamız büyük bir avantaj. Daha güçlü takımlarla oynadık, üçüncü takım Letonya ile sahamızda oynayacağız. Koşulları ne olursa olsun 3 puana ihtiyacımız var. Mutlaka kazanmak zorundayız. Bunun için hazırlanıyoruz. Moralimiz ve puanımız da iyi. Bu maçta alacağımız sonuçla çok daha iyi bir avantaj yakalayıp, Eylül ayındaki maçlara yeniden başlayacağız" dedi.

"Hedefimiz, hayalimiz belli"

Teknik Direktör Güneş şöyle devam etti: "Beklentilerin de büyüdüğünü görüyorum, bu daha çok heyecanlandırıyor, duygulandırıyor, daha çok sorumluluk altına itiyor ama her gün yeni bir başlangıç demiştik. Hedefimiz, hayalimiz belli. Her maç yeni bir maçtır. Rakibin oynayacağı oyun, bizim de oynayacağımız oyun tamamen farklı olacaktır. Bunun gereğini yapmak istiyoruz. Hücum yapmak, savunma yapmaktan daha zordur. Dolayısıyla daha fazla hücum yapmamız gerekiyor. Karşımızda dirençli, sert, agresif oynayan, merkezi iyi kapatıp, kontra atağa iyi çıkmaya çalışan bir takım var. Direnciyle rakipleri zorlayan, belki kaybediyorlar ama zor kaybeden bir takım. Gruptaki ilk iki maçına baktığımızda Karadağ maçını kazanabilirdi. Hollanda maçında kendileri de pozisyonlar buldular. Her şeye hazır olmalıyız. Zorluklarımız var, onu aşmak istiyoruz. Yarın zor maç. Sabırla, inatla, dirençle, savaşarak üç puanı almak istiyoruz."

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 29/03/2021