Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Basın Turu Yapıldı


Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Basın Turu Yapıldı

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen tanıtım törenine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan bisiklet turunun, Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından biri haline geldiğini belirtti.

Bu yıl 24 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında, İstanbul’da başlayıp İzmir Selçuk’ta tamamlanacak olan turun tanıtım töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde gerçekleşti. Törende; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, bazı milletvekilleri ile farklı spor dallarından ve spor medyasından kamuoyunca yakından tanınan spor adamları ve spor yorumcuları da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında, 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na iştirak edecek olan sporculara, takımlara ve ülke temsilcilerine şimdiden başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1963 yılında ‘Marmara Turu’ adıyla başlayan, 1965 yılında uluslararası statüye kavuşan ve 1966 yılında da Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan bisiklet turunun, Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından biri haline geldiğini belirtti.

“SPOR, BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİNİN TEMİNATIDIR”

Hem Türkiye’nin tanıtımı, hem de bisiklet sporunun sevdirilmesi bakımından önemli hizmetleri olan bu organizasyonu Cumhurbaşkanı olarak desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Spor, insanlığın ortak dilidir. Farklı dilleri konuşan, farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil, sürekli daha ileriye gitmeyle sonuçlandığı spordaki bu anlayışı, siyasi, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne de tahvil etmeliyiz” diye konuştu.

Medeniyetimizin; dili, inancı, kimliği ne olursa olsun insana insan olduğu için değer veren bir birikim üzerinde yükselerek tüm dünyayı aydınlattığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de bölgemizde ve dünyada karşımıza çıkan sorunlara aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüz sporun bu mücadelemize katkı sağlayan bir yönü olduğuna da inanıyorum” sözlerine yer verdi.

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Allah bu turnuvada yarışacak tüm sporcuların ellerine, kollarına, bacaklarına, nefesine kuvvet versin, pedalların dönüşünü kolaylaştırsın diyor, hepsine de şimdiden başarılar diliyorum” temennisiyle tamamladı.

Tören, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a günün anısına bir madalya takdim etmesi ve davetlilerle hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


Yayın Tarihi: 05/04/2016