Şehit Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muş Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyünde 04.05.2016 Çarşamba günü teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal için Bafra Mevlana Mahallesi Kaşıkçı İyigün Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 

 Burada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi  İbrahim Şahin, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Erhan Usta, Kemal  Zeybek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı.


İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Şehidin cenazesi, askerlerin omuzunda askeri top aracına konularak cadde üzerinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Bafra Asri Mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliğine götürüldü.


Sonrasında şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal’ın naaş-ı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde Bafra Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, şehidin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidin babası Rahim Erdal’a öperek teslim etti.


Yayın Tarihi: 05/05/2016