Erdoğan, “Pazartesi Günü Kabinemizi Açıklıyoruz”


Erdoğan, “Pazartesi Günü Kabinemizi Açıklıyoruz”

“Milletimizin güvenine layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi, gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şahsımızı bu göreve layık gören her bir kardeşime ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“9 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ KABİNEMİZİ AÇIKLIYORUZ”

Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı olarak yemin edip yeni sisteme göre göreve başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık yürütme görevini, Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil, doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek. Anayasa değişikliğine uyum çerçevesinde, kanunlarımızda yer alan Başbakana ve Bakanlar Kurulu’na yapılan tüm atıflar, Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğine uygun şekilde, Cumhurbaşkanının uhdesine verilen Bakanlıkların ve kurumların kuruluş kanunların da ilga edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayımlayacağımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, yeniden organize edilmiş hâliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de açıklıyoruz.”

Bakanlıkların, kurum ve kuruluşların yapılarını millete daha iyi ve etkin hizmet anlayışına uygun şekilde yenileyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Elbette bu sistemin oturması belli bir zaman alacaktır. Biz ilk etapta bakanlar, bakan yardımcıları, yeniden tanımladığımız kurum başkanları, genel müdürler düzeyine kadar bu kısmı üzerinde detaylı çalışarak bir noktaya getirdik. Benzer işleri yapan kurumları birleştirerek, işlevsiz kalmış kurumları tasfiye ederek, devletin işleyişini hızlandırıyor ve etkin hâle getiriyoruz. Bu yeniden yapılandırma çalışması en aşağıya kadar devam edecektir. Uygulamadaki eksiklikleri, aksaklıkları, boşlukları tespit ettikçe sistemi geliştirecek, güncelleyecek, güçlendireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Meclis'te devam ettireceğiz. MHP'nin de aynı anlayışa sahip olduğunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum. İttifaklarını pazara kadar bile sürdüremeyenlerin aksine biz, ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam etme inancıyla bu birlikteliğe sahip çıkacağız" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 05/07/2018