Savaşların Faturası Çocuklara Kesilmesin


Savaşların Faturası Çocuklara Kesilmesin

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocukları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak'ta savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika'nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklara buradan şahsım, sizler ve ülkemin çocukları adına selamlarımızı gönderiyorum. Kalplerimiz ve dualarımız onlarladır. Büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdumduymazlığının bedelini, minik bedenler ödemesin” dedi.

“SİZLER BANA GENÇLİK İKSİRİ AŞILIYORSUNUZ”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen törende; Azerbaycan, Seyşeller ve Moldova’dan gelen misafir çocuklar, yerel müzikleri eşliğinde ülkelerinin folklorunu yansıtan danslarından örnekler sundu. Türkiye’den de bir çocuk grubu tarafından Karadeniz yöresi halk oyunlarından örneklerin sergilendiği programın sunumu çocuklar tarafından gerçekleştirildi.

Kabulde yaptığı konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Türkiye’de bulunmalarından dolayı çocuklara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük misafirlerine hitaben, “Heyecanlıyım, coşkuluyum, bugün kendimi daha da genç hissediyorum. Sizler âdeta bana gençlik iksiri aşılıyorsunuz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada başka örneği olmayan bu millî bayramın, uluslararası düzeyde bir şenliğe dönüşmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.

Konuşmasının devamında, Nazım Hikmet’in Hiroşima’da ölen çocukları anlattı ünlü ‘Kız Çocuğu’ şiirinden iki kıtayı okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, çocuklar öldürülmesin, büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdumduymazlığının bedelini minik bedenler ödemesin” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, asıl etkinliklerin pazar günü yapılacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılımlarından dolayı çocuklara teşekkürlerini yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Ülkelerinize döndüğünüzde tüm büyüklerinize, anne baba başta olmak üzere, öğretmenleriniz başta olmak üzere bizden selamlar götürmenizi istiyorum. İster tatil için, ister eğitim için, ister ziyaret için, hangi amaçla gelirseniz gelin Türkiye’nin kapısının sizlere daima açık olduğunu unutmayın” diyerek tamamladı.

Tören, misafir çocukların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 19/04/2017