Ülkemizde Siyaset ve Siyasetçi Profili Değişmek Zorundadır


Ülkemizde Siyaset ve Siyasetçi Profili Değişmek Zorundadır

Kebire Birer Türk: Türkiye’nin Çağdaşlaşma, Değişim Ve Kalkınması Bakımından Kadınlarımızın Katkısına ve Kadın Bakış Açısına Gereksinimi Vardır. Bu Sebeple Kadınlarımızın Milletvekilliği Aday Adaylığına Göstermiş Oldukları İlgiden Çok Mutluyum.

Ülkemiz bugün tarihinin en ağır sosyal, ekonomik ve siyasi bunalımını yaşıyor. İnsanlarımızın büyük çoğunluğu geleceğine umutla bakamıyor. Artık geldiğimiz bu noktada, ülkemizde siyaset ve siyasetçi profili değişmek zorundadır. Her şeyden önce ülkemizde demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından ve Türkiye’nin çağdaşlaşma, değişim ve kalkınması bakımından kadınlarımızın katkısına ve kadın bakış açısına gereksinimi vardır.

Bundan üç sene önce Deva Partisinin Kurucu İl Başkanı olarak girmiş olduğum siyasette; kadınlarımızın siyasi partilere, yerel yönetimlere, parlamentolara, üst düzey bürokratik görevlere, yani karar verme mekanizmalarına katılımlarının oldukça sınırlı, eşitlik, temsiliyet ve katılım bağlamında Türkiye’de dezavantajlı bir durumda olduklarını  gördüm. Bir çok il ve ilçe parti teşkilatlarında kadınlarımıza ait  özel alanların olmadığını görünce çok üzülmüştüm. (Emzirme odaları, kadın wc gibi)

Karadeniz Bölgesinde ve Samsun siyasi tarihindeki tek kadın kurucu il başkanı olarak, 2023 genel seçimlerinde kadınlarımızın milletvekilliği aday adaylığına göstermiş oldukları ilgiden çok mutluyum. Ekip arkadaşlarımla üç yıldır göstermiş olduğumuz mücadelemize kadınlarımızın karşılık vermesi ve sorumluluk alarak siyasete girmek istemeleri bizim gelecek adına en büyük umudumuzdur.

Kadınlarımızın  siyasal katılımlarının artırılmasına katkı sağlamak hepimizin öncelikli sorumluluğudur.Bugün, parlamentolarda kadın vekillerin ortalaması tüm dünyada %23, Türkiye’de ise  %17. Kadınların siyasette daha fazla yer alması ile genel üslubun iyi yönde değişeceğini düşünenler, toplumun yüzde 73’ünü oluşturuyor. Tüm bu çerçevede milletvekili aday adayı olarak bu yola çıkan tüm kadın adaylarımıza başarılar diliyorum.


Yayın Tarihi: 04/04/2023 - 12:07