Canik'te 50 Cami Çevresi Yenilendi


Canik'te 50 Cami Çevresi Yenilendi

Mahallelerdeki camileri ve çevrelerini tek tek yenileyen Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'nde de yeni bir açılış gerçekleştirdi. Yavuz Sultan Selim Camii'nde yapılan çevre düzenleme çalışmaları hizmete açan Başkan Genç, ilçede 50 cami çevresini yenilediklerini söyledi.

Canik Belediyesi ilçe genelindeki camileri ve çevrelerini yenilemeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 40 mahallede 50 cami ve çevresini baştan aşağı yenileyen Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Camii'nde yapılan çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladı. Camide yapılan çalışmalar Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILDI

Açılış töreninde konuşan Başkan Osman Genç, "Yavuzselim Mahallemizde yaptığımız bir çok önemli yatırımımızın yanında, bu mahallemizdeki camimizin çevresini de yeniledik. Yüce Allah, caminin önemini Kur’an’da 'Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekatlarını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder İşte, doğru yola erenlerden olmaları umulanlar bunlardır.' diyerek anlatmıştır. Biz bu anlayışla Canik'te 50'ye yakın camimizin çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik, yapmaya da devam ediyoruz" dedi

CAMİLER ŞEHRİN KÜLTÜRÜDÜR

Bir şehrin geleceği için ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, "İbadethaneler bir şehir için çok önemlidir. Camiler o şehrin kültürüdür, değeridir. Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okullarımız kadar camilerimiz de önemlidir. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

AÇILIŞI YAPILDI

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik Belediyesi'nin bütün mahallelere hizmet götürdüğüne işaret ederek, Başkan Osman Genç'e ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç ve beraberindeki diğer protokol üyeleri Yavuz Sultan Selim Camii'nde yapılan çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında mahalle yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç'e plaket verildi. 


Yayın Tarihi: 09/06/2017