Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsun’da


Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsun’da

Bir dizi programa katılmak üzere Samsun’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcıları ve Valilik Birim Müdürleri tarafından valiliğimiz binası önünde karşılanan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, valilik ziyaretinden önce Valilik Şeref Defterini imzalayarak Vali Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sayın Bakanım; öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Yeni görevinizi Allah hayırlı uğurlu etsin. Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı 19 Mayıs Şehri Samsun’da sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hükümetimizin sizi Sağlık Bakanı olarak ataması Samsun’a ve Samsun'lulara verdiği değeri göstermektedir. Sizin Sağlık Bakanı olmanız, inşallah bundan sonra Samsun’un Sağlık Kenti olarak yoluna devam etmesine daha çok katkı sağlayacaktır ve Samsun Sağlık Kenti unvanıyla yoluna devam edecektir.

Sayın Bakanım Samsun, Karadeniz sahil şeridinin orta bölümünde Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin Karadeniz’e döküldüğü deltalar arasında yer almaktadır. Karadeniz’e yaklaşık 289 kilometre deniz kıyısı bulunmaktadır. Yüzölçümü 9.364 kilometre karedir. İlimizin toplam nüfusu 1.295.927 'dir. Ülkemizin nüfus büyüklüğü sıralamasında 16. ilidir. 17 ilçesi bulunmaktadır. Ülkemizin dört ulaşım aksına sahip nadir tek illerinden biridir.”dedi.

Vali Osman Kaymak konuşmalarının ardından, Samsun’da sağlık alanında yapılan çalışmalar, ilimizdeki hastaneler, sağlık çalışmaları, kamu ve özel sektör hastanelerimizdeki yatak kapasiteleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Evde Sağlık Hizmetleri, Dumansız Hava Sahası ve ilimizde sağlık alanında gerçekleştirilen diğer çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

 ‘NORMAL DOĞUMUNUN ÖNE ÇIKMASINI SAĞLAYAN TEDBİRLER ALIYORUZ VE BU KONUDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Vali Osman Kaymak’ın sunumunun ardından bir konuşma yapan Bakan Demircan, '' İki gün önce Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu'na katıldık. “Sezaryen, doğum yolu yöntemi değil bir cerrahi müdahale, ameliyattır ve ancak bir endikasyon olduğunda başvurulacak bir uygulama olmalıdır. Elbette anne ve bebek sağlığı için gerektiğinde hayat kurtarıcı bir müdahaledir. Sezaryenin normal doğumdan fazla kullanılıyor olması gerçekten düşündürücüdür. Şu anda ulaştığımız rakamlara göre, sezaryen normal doğumunun önüne geçmiştir. Bu düşündürmeli. Çünkü bu sonuç bilime uygun bir sonuç değildir. Endikasyonu koyan hekimlerimizin bu konuyu bilim açısından değerlendireceklerine ve sorgulayacaklarına inanıyorum.

Normal doğumun öne çıkmasını sağlayan tedbirler alıyoruz ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizdeki hekimlerimizin de bu konudan rahatsız olduklarına inanıyorum. Burada düzeltilmesi gereken bir nokta var ve onun üzerinde durarak, bunu düzeltmek zorundayız. Hastalardan gelen taleplerde bu konuda belirleyici oluyor. Halkımızın bu konuda düzenli bilgilendirilmesi lazım. Bu konuda bilgi standart seviyemizi yükseltmemiz lazım. İnşallah çalışanlarımız aracılığıyla bu kötü gidişatı durdurmak için elimizden geleni yapacağız.  Bu konudaki personel açığımızı da kapatacağız. Biz tedbirlerimizi daha çok cazibe oluşturmak ve öndeki engelleri kaldırmakla başlayarak inşallah bu sorunları çözeceğiz.”dedi.

‘DÜNYANIN GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİN SORUNLARINDAN BİRİSİ OBEZİTEDİR’

Bakan Demircan’ın konuşmasının devamında, “Dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sorunlarından birisi obezitedir. Obezite ülke için çok ciddi bir sorundur. Obezite sadece kilo sorunu değildir. Obeziteye bağlı birçok hastalık peşinden gelmektedir. Obeziteyi ciddiye almak lazım. Obeziteye karşı tedbirlerimiz almak zorundayız. Halkımız meseleyi sahiplenirse üstesinden gelinmeyecek sorun yoktur.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ziyaretin anısına Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’a lale işlemeli bir pano takdim etti.

Ziyarette ayrıca, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri hazır bulundu.


Yayın Tarihi: 28/07/2017