SAMULAŞ’ın ‘Rekor’ Günü!


SAMULAŞ’ın ‘Rekor’ Günü!

Samsun’da Cuma günü, SAMULAŞ’a bağlı tramvaylar ile ring ve terminal araçları ile ekspres otobüsler taşıdıkları yolcu sayısı ile rekor kırdılar

Yaklaşık 9 yıldır Samsun’da hafif raylı sistem hizmeti veren tramvaylar kurulduğu günden bugüne rekor yolcusunu 73 bin 717 kişilik yolcu sayısı ile 23 Kasım Cuma günü taşıdı. Aynı gün yüzde 100 alçak tabanlı otobüsleri ile ekspres, ring ve terminal hatları da toplu taşımada rekor sayıya ulaştı.

1 GÜNDE 73 BİN 717 KİŞİ TAŞIDI

2010 yılında 15,7 kilometrelik Gar-Üniversite Raylı Sistem hattı ile hizmet vermeye başlayan tramvaylar, 2016 yılında tamamlanan 12,8 kilometrelik 2’inci Etap Uzatım Projesi ile Tekkeköy İlçesi’ne kadar ulaştı. 36 istasyon ile 28,5 kilometrelik Üniversite-Tekkeköy hattında yolcu sayısı günlük 65 binin üzerinde seyrederken 23 Kasım Cuma günü ise rekor geldi. Cuma günü Samsun’da Hafif Raylı Sistem tramvaylarını 73 bin 717 kişi kullandı. Böylece tramvaylar kurulduğu günden bugüne günlük rekor yolcusunu ilk kez taşımış oldu.

SAMULAŞ’ TAN  103 BİN KİŞİYE HİZMET

Hafif Raylı Sistem hattının yanı sıra yüzde 100 alçak tabanlı otobüsleri ile ekspres, ring ve terminal hatları ile de kent içi toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ, aynı gün 2’inci bir rekora daha ulaşmış oldu. SAMULAŞ, 23 Kasım Cuma günü ring araçları ile 7 bin 793 kişi, terminal araçları 2 bin 694 kişi, ekspres araçları ise 19 bin 182 kişi taşıyarak toplam 29 bin 699 kişiye hizmet verdi.  SAMULAŞ böylece, ‘Hafif Raylı Sistem, Ring, Ekspres ve Terminal’ hatları ile birlikte 103 bin kişiye hizmet vererek bir günlük rekora imza attı.

Öte yandan, özel halk otobüslerinin de yine aynı gün 37 bin 500 vatandaşa toplu taşıma hizmeti verdiği görüldü.

BAŞKAN ZİHNİ ŞAHİN KUTLADI

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “SAMULAŞ, sahip olduğu teknoloji ile ülke genelinde örnek bir işletme olmayı sürdürüyor. Sadece 12 ilde kullanılan teknoloji ile SAMULAŞ hizmet araçları, Samsunlulara kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti sunmaya devam ediyor. Cuma günü toplu taşıma araçlarımızda görülen rekorluk yolcu sayısı, hizmet noktasında halkımızın memnuniyetini de göstermektedir. SAMULAŞ idarecilerini ve çalışanlarını kutluyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 24/11/2018