Samsun’u Toplum Katmanlarıyla Birlikte Yöneteceğiz


Samsun’u Toplum Katmanlarıyla Birlikte Yöneteceğiz

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Çarşamba ve Bafra gibi Türkiye’nin en kıymetli tarım arazilerinin kalbine sanayi tesisleri yapılmasına izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Mevcutların, gerekli kontrollerini yaparak, Samsunlunun, bölge halkının zehir solumaması için tedbirleri alacağız. Bu konuda kararlıyız” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Çarşamba ve Terme ilçelerinde aday tanıtım toplantılarına katıldı. CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ’ın da yer aldığı toplantılarda konuşan Cevat Öncü, Samsun’un sorunlarına değinerek çözümlerini anlattı.

Samsun’un Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullandığını yineleyen Öncü, “Bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesi'nde insanlarımız Türkiye'nin en pahalı içme suyunu kullanmak zorunda olmayacak. Suyun metreküp fiyatını kesinlikle makul bir düzeye indireceğiz” dedi.

SAMSUN-ÇARŞAMBA TREN HATTINI CANLANDIRACAĞIZ

Samsun'un ulaşım ve ulaştırma problemlerinin çözümünde yaşanan sıkıntıları bildiklerini kaydeden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Bunların bilimsel yollarla çözümü için gece gündüz demeden çalışacağız. Samsun'un mevcut raylı sistemini en kısa sürede önce havalimanına sonra Çarşamba ve Terme'ye kadar uzatacağız. Bunun çok zor olmadığını bilmenizi isterim. Bölgenin daha önceden Samsun-Çarşamba tren hattı gibi bir kültürü var. Bunu tekrar canlandıracağız” diye konuştu.

‘SAMSUN HALKI ZEHİR SOLUMAYACAK’

“Bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesi'nde Çarşamba ve Bafra ovaları gibi Türkiye'nin en kıymetli tarım arazilerinin kalbine kirli sanayi tesisleri, asla yapmayacağız” diyerek sözlerini sürdüren Cevat Öncü, “Mevcutların, gerekli kontrollerini yaparak, Samsunlunun, bölge halkının zehir solumaması için tedbirleri alacağız. Bu konuda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

‘SAMSUN İÇİN BİR DEPREM MASTER PLANI HAZIRLADIK’

Yıllarca Samsun ve ilçeleri için kafa yormuş, emek vermiş, raporlar hazırlamış, fikir üretmiş bir inşaat mühendisi olduğunu vurgulayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun ve ülkemiz için ulusal güvenlik problemi depremdir. Deprem tehlikesi kapımızda. Ben İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini yaparken, Samsun için bir deprem master planı hazırladık. Bunu seçim dönemlerinde tüm belediye başkan adaylarına sunduk. Dedik ki; ‘Samsun’da ciddi bir deprem potansiyeli var. Kuzey Anadolu Fay Hattı il sınırlarımızdan geçiyor. Gelin Samsun'u deprem dirençli bir kent haline getirelim. Biz meslek odaları, Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerimiz işbirliği yapalım.’ Bunu defalarca hatırlattı. Göreve geldiğimizde bunu meslek odaları ve üniversitelerimiz ile birlikte yapacağız” dedi.

 

‘YUKARIDAN BAKAN, PARMAK SALLAYAN BELEDİYE BAŞKANI ASLA OLMAYACAĞIM’

Çarşamba ve Terme ilçesindeki programlarının ardından Tekkeköy ilçesi Çayelik Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Burada vatandaşlara hitap eden Cevat Öncü, yıllarca Samsun için düşünen, fikir ve proje üreten grupların içerisinde olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“Samsun’un dertlerini, sıkıntılarını ve bunların çözüm yollarını da bilen bir insanım. Kuşkusuz ki, ben her şeyi yüzde 100 eksiksiz bilemem. Ama şunu söylüyorum. Samsun'un tüm dinamikleri ile meslek odaları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, toplum katmanlarıyla birlikte şehrimizi yöneteceğiz. Herkesin fikrine müracaat edeceğiz. Bugünkü mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetiminin sergilediği tavır gibi ‘ben bilirim’, anlayışı ile yukarıdan bakan, parmak sallayan belediye başkanı asla olmayacağım. “

Cevat Öncü, Çarşamba ve Terme’de semt pazarlarını gezip esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşlarla birebir temas ederek sorunlarını dinleyen Öncü, sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı.


Yayın Tarihi: 22/01/2024 - 14:09