Başkan Erdal Avcı’dan Tarım Danışmanlarına Destek


Başkan Erdal Avcı’dan Tarım Danışmanlarına Destek

BBP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Mustafa Destici'nin başkanlığında yapılan MKYK toplantısında söz alan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda BBP MKYK Üyesi Erdal Avcı, kadro talebi ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen tarım danışmanlarının akibetini sordu.

Genel Başkan Destici ise, geçen hafta Kahramanmaraş'a giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uçakta tarım danışmanlarının kadro talebini ilettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı'nın not aldığını ifade etti.

MARAŞ'TA TÖRENE KATILDI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta; Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni'ne katılmıştı. Deprem bölgesinde devam eden çalışmalarını inceleyip, afetzede vatandaşlarla görüşmüşlerdi.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Allah'ım hayırlı gelişmeler nasip eylesin, ben çok umutlandım. İnşallah mahçup olmayız" dedi.

EYLEMLER YAPMIŞLARDI

Kamuda çalışan yüzbinlerce sözleşmeli personele kadro verilirken, 12 yıldır kadro bekleyen asgari ücretin çok altında çalışan tarım danışmanları torba yasa dışında kalmış, hayalleri suya düşmüştü. Ankara'da ve Samsun'da, torba yasada 'kadro dışı' bırakılmaları ve maaşlarının eksik ödenmesini protesto etmek için eylemler düzenleyerek sesini duyurmak isteyen tarım danışmanları, TBMM'de bulunan siyasi partileri de ziyaret etmiş ve 'özlük hakları' sorununu gündeme taşımıştı.


Yayın Tarihi: 26/03/2023 - 15:10