Samsun’da Yakılan İstiklal Meşalesi Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor


Samsun’da Yakılan İstiklal Meşalesi Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet’imizin İlanı’na giden yolda tarihi bir eşik olan 19 Mayıs 1919’un 101.yılına ulaşmanın coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere geldiği Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Anadolu’nun dört bir yanında milletçe verdiğimiz mücadeleler sonunda Kurtuluş Savaşı’mızı zafere taşıyan iradeye dönüşmüştür.

Bundan tam 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını büyük coşku ve heyecanla karşılayan bir şehrin evlatları olarak bu tarihi yıldönümünde her birimiz gururluyuz. 101 Yıl önce Samsun'da ortaya çıkan ruh ve irade milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

19 Mayıs’ın, bugünün gücü yarının teminatı olan gençlerimize armağan edilmesi Devletimizin geleceği açısından gençlerimize üstlendikleri büyük sorumluluğu ve misyonu hatırlatmaktadır. İnanıyoruz ki gençlerimiz, şehitlerimizin kanlarıyla ve canlarıyla vatan kıldıkları bu topraklarda ilelebet hür ve bağımsız yaşamamız için Milli Mücadele ruhuyla çalışmaya, ülkemizi hedeflerine taşıma azmini diri tutmaya devam edecektir.

Biz; ulu bir çınar misali kökleri derinlerde, dalları ufukta olan, tarihi zengin, medeniyeti güçlü bir devletiz. Bugün, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, sahip olduğumuz tarihi şuurla ülkemizi müreffeh geleceğine taşıma gayretiyle durmadan çalışıyoruz.

Bundan 101 yıl önce, hürriyeti uğruna tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletçe verdiğimiz mücadele ruhunu bugün de muhafaza ederek, geleceğe dair hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimize inancımız tamdır.

Asırlar geçse de, nesiller değişse de, değişmeyecek olan tek şey aziz milletimizin vatan ve bayrak savunması yolunda sahip olduğu azim ve kararlılıktır. Bu kararlılık ise istiklal ve istikbalimizin en büyük teminatıdır.

Cumhurbaşkanlığı Himayeleri’ne alınan 100. Yıl Kutlamaları’nı geçtiğimiz yıl Sn. Cumhurbaşkanımızın teşrifleri,TBMM Başkanımızın, Sn. Bakanlarımızın ve siyasi partilerin Genel Başkanlarının katılımıyla çok farklı bir heyecanla Samsun’umuzda anlamına uygun şekilde ve gururla kutladık.Bir yıla yayılan çok önemli ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile Türkiye’nin kalbi Samsun’dan attı, şehrimizden tüm dünyaya tarihi mesajlar verildi.

Bu yıl ise koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mayıs coşkusunu meydanlardan değil evlerimizden yaşayacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın organizasyonuyla bu sene kutlamalar daha farklı bir formattadaha yoğun olarak dijital mecralarda yapılacak. Bu özel günde milletçe heyecanımızı paylaşacak, coşkuya ortak olacağız.

Bu vesileyle “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 16/05/2020