Metin Gündoğdu “Kadınlar Toplumu Şekillendirir”


Metin Gündoğdu “Kadınlar Toplumu Şekillendirir”

 “Türk Kadınları Ordulara Komutanlık Yapmıştır”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Kadınların Türk-İslam tarihi boyunca ayrıcalıklı bir yeri olduğuna dikkat çeken Gündoğdu “Kadına şiddet kabul edilemez. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” dedi.

Türk Kadınları Ordulara Komutanlık Yapmıştır

Kadınlar, daima sevginin, hoşgörünün, şefkatin, merhametin ve fedakarlığın temsilcisi olmuştur. Toplumları dizayn eden, sosyal dokuyu belirleyen en önemli etkin kadınlarımızdır. İskitler, Hunlar, Göktürkler gibi birçok Türk hükümdarlığında kadınlar devlet yönetmiş, Ordulara komutanlık yapmıştır. Bir toplumda kadınların sosyal ve ekonomik alandaki varlığı, o toplumun nitelikli nesiller yetiştirmesi ile doğru orantılıdır. Geleceğini en iyi şekilde kurulamak isteyen ülkeler kadını öncelemektedir. Kadınlarımız son yıllarda, iş hayatında, eğitimde, gerek siyasi ve sosyal hayatta, gerekse ekonomik hayatta önemli oranda etkili olmaya başlamıştır. Hükümet olarak daima kadınlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

“Kadına şiddet insanlığa ihanettir”

Kadına şiddet sosyal ve maalesef süreğen bir sorundur. Toplumun bir çok kesiminde görülen şiddet olayları hiçbir şekilde tasvip edilemez. Kadınlarımızı sadece fiziksel değil, ruhsal ve sözlü şiddetten de korumak için Türkiye’nin tüm illerinde şiddeti önleme merkezleri, kadın konukevleri görevlileri çalışmalar yürütüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” Kadınlarımızı şiddet karşısında yasa koruması altına aldık. Şiddete gören kadınların davalarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız müdahil olarak kadınlarımızın yanında durmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan eylem planlarını titizlikle uygulamaya devam ediyoruz.


Yayın Tarihi: 06/03/2018