Samsun’da EV’leniyoruz Fuarı Açıldı


Samsun’da EV’leniyoruz Fuarı Açıldı

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Samsun 2017 Evleniyoruz Fuarı’ Konut Projeleri, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet, Çeyiz, Halı, Düğün Organizasyonu, Beyaz Eşya ve Ev Elektroniği Fuarı’nın açılışını gerçekleşdi.

Açılış töreni öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ yaptığı konuşmasında, “Ev'leniyoruz 2017 Fuarını bizim açımızdan çok önemli bir fuar. Diğer fuarlar gibi bu fuarımızın da başarıya ulaşması arzusu ve temennisi içerisindeyiz. Samsunumuzun fuarlar şehri olması vizyonuna yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz, bunun gayreti içerisinde olacağız. Fuarımız yalnızca ticari bağlantıların yapılmasına vesile olmayacak. Fuarımızda yeni trendler, bu ürünlerin modasının en yeni ve en güzel ürünleri de beğeniye sunulacak. Fuarımız Karadeniz bölge ekonomisinin ve iç ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır”dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, ‘Samsun 2017 Ev'leniyoruz Fuarı’ açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "5 yıl önce bu fuarın buraya yapılması gündeme geldiğinde bu kapasiteyi doldurabilecekmiyiz? diye endişe ettik. Bu tesisin yapımına karar verdik. Geçmişte aşılan problemler hatırlatılarak başarı öyküsünün anımsatılması lazım. 5 yıl önce raylı sistem de buraya gelmiyordu. Raylı sistemin Tekkeköy'e kadar gelmesi olimpiyatlar nedeniyle oldu. Bu fuar bugün TÜYAP'ın deneyimidir. Türkiye’nin geleceğe doğru doludizgin koştuğuna inanıyorum. O bakımdan bu fuarların önemini anlatmaktan öteye, büyüyen, gelişen bir Samsun ve Türkiye ili birlikte geleceğe koşan bir Samsun için hep birlikte çalışacağız. Bu fuara katılımın fazla olacağını düşünüyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

 Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ‘Samsun 2017 Ev'leniyoruz Fuarı’ açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu gün Samsun’da keyifli bir fuar açıyoruz. Samsun gerçekten bu tür güzelliklere sahip bir il. Klasik panayırcılıktan fuarcılığa doğru dönelim derken aslında bu Samsun için çok hızlı bir dönüş oldu. Özellikle o eski dönemleri bir tarafa bıraktık. İlimizde artık yılda 6-7 civarında bu tarz fuarları açıyoruz. Ev'leniyoruz adı altında bu fuar Türkiye’de ilk defa Samsun’da düzenleniyor. İlimizde düzenlenen Ev'leniyoruz 2017 Fuarı’nın ülkemizin birçok ilinde reklamı yapılmış. Ben hafta sonu İstanbul’daydım. Bu gün açılışını yaptığımız ‘Ev'leniyoruz 2017 Fuarı’nın reklamını orada gördüm. İnanın ilimizin, Samsun’un reklamının yapılmasından çok mutlu oldum. Bu fuarlar bir şeklide desteklenmeli. Şu an itibariyle fuarda hiç boş yer yok. Bu Samsun için, çevre iller için özellikle üreticiler için sevindirici bir durum. Bu tür fuarlar Samsun’a yakışıyor”dedi.

Konuşmaların ardından, ‘Samsun 2017 Ev'leniyoruz Fuarı’ açılış töreni öncesi Vali İbrahim ŞAHİN, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ tarafından fuarda nikahları kıyılan 3 çiftin nikah şahitliğini yaptı. Nikah töreninin ardından Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce bindallı ve geleneksel kıyafetler ile gelinliklerin sergilendiği "Tarihten Günümüze Gelinlikler" defilesini izlediler.

 Defilenin ardından  ‘Samsun 2017 Ev'leniyoruz Fuarı’nın açılışı Vali İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.


Yayın Tarihi: 09/02/2017