TÜYAP Mobilya Fuarı Açıldı


TÜYAP Mobilya Fuarı Açıldı

   Başkan Yılmaz: "2 Milyar Dolarlık İhracat Yeterli Değil"

   Mobilyanın ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden birisi olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ancak mobilya sektöründeki 2 milyar dolar olan dış satım bu kadar başarı elde etmiş bir ülke için yeterli değil" dedi.

   TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarının açılışını, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Fuat Köktaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu birlikte gerçekleştirdiler.

   TERÖRLE ÜLKEMİZİN İLERLEMESİNİ DURDURMAK İSTİYORLAR"

   Fuarın açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Pazar akşamı Ankara Kızılay'da yaşanan hain terör saldırısını bir kez daha lanetleyerek, "Ülkemiz içinde bulunduğu sıkıntıları Allah'ın izniyle aşacak. Bizim ülkemiz 90 yıl önce bu sıkıntılarla mücadele ederek bugün bulunduğu noktaya geldi. Daha da iyi bir ufka doğru koşar adımla ilerliyor. Zaten ülkemizin bu ilerleyişini içine sindiremeyenler bu felaketleri gerçekleştiriyor. Terörle ülkemizin ilerlemesini durdurmaya çalışıyorlar" dedi.

     SAMSUN FUARCILIĞI SIÇRAMA YAPTI

   Samsun fuarcılığının son dönemlerde sıçrama yaptığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Fuar alanının yapılmadan önceki halini hepimiz çok iyi biliyoruz. Çadırlarda, Doğupark'larda fuar yapmaya çalışıyorduk. Bunlar bizim şehrimize yakışmıyordu. Şimdi ise burada her ay bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimiz kongre turizminde de zıplama yapıyor" diye konuştu.

    MOBİLYA İHRACATINDAKİ 2 MİLYAR DOLAR DIŞ SATIM YETERLİ DEĞİL

   Mobilyanın ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Ancak 2 milyar dolar olan dış satım bu kadar başarı elde etmiş bir ülke için yeterli değil. Bunun önünde bir sürü engeller var. Bu engellerin çoğu bürokratik engeller. Etrafımızdaki ülkelerle olan sıkıntıların da etkisi büyük. Suriye üzerindeki uçak düşürme hadisesinden sonra Rusya ile olan ilişkilerimiz ters gelişmeye başladı. Zannediyorum bu sıkıntılar aşılacaktır. Aklın yolu birdir. Çünkü onlar bize biz onlara ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde konuştu.                          

   Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Birçok yerli markanın yer aldığı fuara Türkiye’nin çeşitli illerinden 35,000 ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar 15-20 Mart 2016 tarihlerinde 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Yayın Tarihi: 14/03/2016