Samsun Tarım Fuarı Sektöre Değer Katacak


Samsun Tarım Fuarı Sektöre Değer Katacak

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Genel Müdür Cihat Alagöz; "Samsun Türkiye’deki pek çok sektörün arz ve talebinin buluştuğu stratejik bir platform haline geldi"

Açılış öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz yaptığı konuşmasında, " Artık Samsun Türkiye’deki pek çok sektörün arz ve talebinin buluştuğu stratejik bir platform haline geldi. Karadeniz Bölgesi’nin tek fuar merkezi olma hüviyetinin yanı sıra ülkemizin de önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir şehir haline geldi. Bugün dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerle ülkemizin dört bir tarafından birbirinden değerli firmalarımızı temsilcileri ile arz ve talebi Samsun’da buluşturuyoruz. Tarım sektörünün içindeki pek çok yeniliği de tek çatı altında buluşturan bir organizasyon hüviyetini fuarımız taşıyor.

Fuarımızda yalnızca ticari işbirlikleri olmayacak, bunun dışında da tarım sektörümüzü doğrudan ilgilendiren pek çok konuda seminerler, sempozyumlar, panellere de ev sahipliği yapacağız. Fuarımız her geçen gün nitelik bakımından büyüyor, nicelik bakımından da birçok iş anlaşmasına ve iş bağlantısı yapma ev sahipliğ imkanı da ortaya koyuyor. Fuara yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz aynı zamanda Samsun’un, Karadeniz’in pek çok güzelliğine de yakından şahitlik edip bir nevi gönüllü turizm elçileri olarak da ülkelerine yolcu edeceğiz. Bu yıl Cezayir, Irak, Lübnan, Umman ve Sudan’dan misafirlerimiz var. Önümüzdeki yıl sayıyı ve ülke çeşitliliğini de artırma hedefi içindeyiz" dedi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz’ün konuşmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdür V. Bayram Ay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioglu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek birer konuşma yaparak, fuar ve Samsun ili hakkında bilgi verdiler.

Vali Osman Kaymak; "Samsun bir tarım kenti"

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, gerçekten Samsun bir tarım kenti. Biraz önce İl Tarım ve Orman Müdürümüz ilimizin tarım verilerini söyledi, gerçekten bunlardan onur ve gurur duyuyoruz. Bu şehirde yaşamak bizler için şükür vesilesidir. Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Kurtuluşa giden yolda ilkadım kentiyiz. O yönüyle her anlamda iddialı bir kentiz. Bu anlamda bu fuar şehrimize değer katmaktadır. Şehirde ortak aklı ve ortak paydayı oluşturabilirsek çözemeyeceğimiz sorun yok. İşte bu fuar bunun örneklerinden birisidir. TÜYAP Fuarcılık fuarımızı ülke çapında ve uluslararası arenaya taşıma konusunda ciddi çalışmalar yapıyorlar. O yönüyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarların üretici ile tüketicinin bir araya geldiği, sorunların konuşulduğu, tartışıldığı önemli buluşma noktaları olduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Tarım Fuarımız da gerçekten hem bölgemize hem de ülkemize büyük katkılar yapacaktır. Geçen sene 50 bine yakın insanımız fuarımızı ziyaret etti. İnşallah katılım bu sene daha fazla olacaktır. Bu fuar sektöre gerçekten değer katacaktır. İlimizin tarım potansiyeli çok yüksek, katma değeri artırmamız lazım. Samsun bu iddialı çıkışı sürdürmeye devam ediyor. Tarımdan kazandığımız kazançları da diğer alanlara sevk etmek durumundayız. Aksi takdirde tarım bu güzel kenti geçindirmek için yetmeyecektir. O anlam da sanayileşmek zorundayız ve turizmden daha çok pay almamız lazım” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Samsun’un bir eğitim kenti olduğunu söyleyen Vali Osman Kaymak, “İlimizde iki tane üniversitemiz var. Dışardan öğrencilerin üniversiteleri en çok tercih ettikleri şehirlerden birisi de Samsun. Samsun’un çok müthiş bir altyapısı var. Samsun bir sağlık kenti.  Biz bunları daha ileriye nasıl götürebiliriz diye bütün kurumlarımızla birlikte el birliği içerisinde çalışacağız. Fuarımızın bölgemize, ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nın açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlarla beraber fuarda bulunan stantları gezen Vali Osman Kaymak’a fuarda sergilenen ürünler hakkında ilgililer tarafından bilgi sunuldu.

Vali Osman Kaymak, fuarın ardından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Salonu’nda düzenlenen Samsun'da Kenevir Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Güçlükler ve Çözüm Önerileri Konulu Konferansa katılarak, katılımcılara günün anısına plaket verdi.

25-29 Eylül 2019 tarihlerinde açık olacak olan ‘Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nın açılışına ayrıca, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.


Yayın Tarihi: 25/09/2019

Diğer Resimler

Samsun Tarım Fuarı Sektöre Değer Katacak
Samsun Tarım Fuarı Sektöre Değer Katacak
Samsun Tarım Fuarı Sektöre Değer Katacak