Samsun Tarım Fuarı Binlerce Ziyaretçi Ağırladı


Samsun Tarım Fuarı  Binlerce Ziyaretçi Ağırladı

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Samsun 5. Tarım Fuarı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ovaları, yaylaları ve bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Samsun, yurtiçinden ve yurtdışından binlerce ziyaretçi ağırladı. 10 bin m² kapalı 40 bin  m²’si açık olmak üzere toplamda 50 bin m²’lik alanda 83 katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilerine açan Fuar, 5 günde 53.733  ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

İş görüşmeleri, ön anlaşmalar ve gerçekleşen satın almalar

Artvin'den Sinop'a, Yozgat'tan İzmir’e kadar özellikle Karadeniz ve  İç Anadolu olmak üzere  30'un üstünde şehirden Samsun 5. Tarım Fuarı'nı ziyaret etmeye gelen çiftçiler ve sektör temsilcileri; katılımcı firmalar ile ürün ve hizmetleri hakkında verimli görüşmeler gerçekleştirerek bayilik ve mal alımı konusunda önemli iş bağlantıları kurdu. Fuar süresince önemli satın almalar gerçekleştirildi. Fuar sektör temsilcileri başta olmak üzere ziyaret eden çiftçilerden katılımcı firmalara birçok kesimin memnuniyetini kazandı.    

Samsun 5. Tarım Fuarı, 10 ülkeden yaklaşık 70 aşkın alım heyeti ağırladıFuar yoğun ikili iş görüşmeleri ile ihracata yön verecek iş bağlantıları sağladı. Cezayir, Irak, Lübnan, Sudan , Umman, Gürcistan, Romanya ve İtalya’ dan fuara gelen ziyaretçiler; enerji dönüşüm sistemleri, danışmanlık hizmetleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın almalar geçekleştirildi.


Yayın Tarihi: 29/09/2019