Samsun Gıda Fuarı 2019’un Açılışı Gerçekleşti


Samsun Gıda Fuarı 2019’un Açılışı Gerçekleşti

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Samsun Gıda Fuarı 2019’ Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı’nın açılışı gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir; “Samsun Gıda Fuarı bölgeye ve gıda sektörüne önemli katkılar sunuyor”

 21-24 Kasım 2019 tarihleri arasında devam edecek fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, gıda fuarlarının tüm Türkiye’de perakende sektörüne doğru yöneldiğini belirterek, “Ancak Samsun’un kuzey ülkelerine açılan bir kapı olması ve buralarla olan ticaretimizin en iyi Samsun üzerinden yürümesi dolayısıyla Samsun Gıda Fuarı profesyonel yönde kuvvetle büyümeye devam etmektedir. Geçtiğimiz yıla göre m² bakımından %20 büyüme sağlayan Samsun Gıda Fuarı her geçen gün hem bölgeye hem de gıda sektörüne önemli katkılar sunmaya devam etmektedir. Bu yıl bir ilk olarak profesyonel gıda fuarının yanına bir salonumuza da Yöresel Ürünler Fuarı’nı ilave ettik. Yöresel Ürünler Fuarı nedeniyle Samsun ve tüm Karadeniz halkı üreticilerden doğrudan alışveriş imkânına sahip olacaklar” şeklinde konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak; “Ülkemizin gıda sektörüne olan katkılarımızla iddialı bir kentiz”

Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıkgöz, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Hızır ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk’un selamlama konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun’un fuarlar kenti olduğunu ve geçmişte bu konuda çok güzel tecrübeleri olduğunu belirterek, “Bu fuarları TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’yle daha profesyonel bir hale getirmeye çalıştık. Samsun’da 2-3 ayda bir fuar açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Karadeniz’in önemli kentlerinden İlk adım şehri Samsun’un dört ulaşım yolu ağında bulunması ve ticaret merkezi olması bu fuarları çok anlamlı kılıyor. Samsun aynı zamanda üç tane büyük ovası olan bir tarım kenti. Ülkemizin gıda sektörüne olan katkılarımızla iddialı bir kentiz. O yönüyle de Gıda Fuarı’nın burada olması anlamlı” diye konuştu.

Üretimden paketleme ve işlemeye kadar bütün gıda sektörü paydaşlarının bu fuarda bir araya geleceğini ifade eden Vali Osman Kaymak, “Bahsedildiği gibi gıda çok önemli bir alan. Artık insanlar bilinçlendiler ve her şeyi çok yakından takip ediyorlar. O yönüyle sağlığımızı direkt olarak ilgilendiren bu alanın en iyi şekilde tanınması ve ürünlerin de tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırılması büyük önem taşıyor. Bu fuarlarda bir yerde bunu sağlıyor. Özellikle Samsun ve bölge illeri olarak burada yapacağımız çalışmalar hem Samsunumuzun hem bölgemizin çok değerli ürünlerinin tanıtılması, işlenmesi ve katma değerinin artırılması konusunda çok büyük katkı yapacaktır” dedi.

Samsun’un fındık, çeltik ve sebze üretiminde iddialı bir il olduğunu dile getiren Vali Osman Kaymak, “Ancak üretimlerimizdeki katma değeri artırma konusunda daha yoğun çalışmamamız lazım. Sadece tarlada ürünleri üretip kamyonlarla göndermek yerine bunları paketleme, işleme konusunu değerlendirmek durumundayız. Samsun’a özgü ürünlerin markalaşarak ve coğrafi işaret alarak piyasaya girmesi çok önemli. Aynı şekilde kendi yemek kültürümüzün de çağın gereklerine uygun olarak tüm dünyaya sunulması çok önemli. İnşallah bu fuarlar buna da katkı sağlayacaktır. Şehrimize katkı yapacak her türlü fuara katılmamız lazım. Nerede bir tanıtım fuarı varsa orada yöresel ürünlerimiz ve yöresel yiyeceklerimizle orada olmalıyız. Gerçekten Samsun’da yaşamak çok güzel, Samsun’un yemek kültürü çok güzel, ürünleri çok güzel, insanımız çok güzel bu güzellikleri Türkiye ve dünyayla paylaşmak durumundayız. Bu konuda da bütün kurumlarımızla işbirliği yapmak durumundayız. El ele verebilirsek bu güzel kenti daha ilerilere götürebiliriz. Biliyorsunuz 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tabii ki bu gururu geleceğe taşımak için her alanda iddialı olmak durumundayız. Şüphesiz dünyayla entegre olmak, dünyadan alırken aynı zamanda dünyaya da vermek durumundayız. Ancak kendi değerlerimizi unutmadan dünyayla entegre olmalı, kişiliğimizi koruyarak her alanda mücadelemize devam etmeliyiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Samsun Gıda Fuarı 2019’un açılışı Vali Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreni sonrasında protokol üyeleriyle birlikte fuarda bulunan stantları gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

Açılış törenine ayrıca; ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ulusal ve uluslararası sektör temsilcileri, 22 farklı ilden gelen Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği (KATBİR) üyesi aşçılar ile çok sayıda davetli katıldı.


Yayın Tarihi: 21/11/2019