Başkan Şahin: “İlişkilerimizi Geliştirmeliyiz”


Başkan Şahin: “İlişkilerimizi Geliştirmeliyiz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kuveytli turizm acentesi temsilcileriyle tanıtım toplantısında bir araya geldi. Acente sahipleri, Samsun-Kuveyt direk uçuş seferleri öncesinde turizm ve sanayi yatırımları konusunda Başkan Şahin’den bilgi aldı.

Türk Hava Yolları'nın Temmuz ayında başlatacağı Samsun-Kuveyt direk uçuş seferleri arifesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Deniz Öztırpan ile Kuveytli turizm acenteleri sahipleri katıldı.

Kent ekonomisine ve Müslüman iki ülke arasındaki sosyo kültürel ilişkilere büyük katkı sağlaması beklenen uçak seferlerine ilişkin toplantıda misafir heyet, yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgi aldı. Kuveytli acente yetkililerini Samsun’da ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Türkiye gibi Kuveyt de Müslüman ve kardeşimiz bir ülkedir. Dolayısıyla tarihi ve kültürel bağlarımızın kuvvetliliği, bu seferler sayesinde ileriki zamanlarda daha da gelişecek ve artacaktır. Başladığımız çalışmalarla beraber, ileri zamanlarda ilişkilerimiz hem sürekli olur hem de daha da güçlenir diye ümit ediyorum“ dedi.

Samsun’un turizm potansiyellerine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Şahin, “Samsun, tarih, kültür ve doğa turizmine müsait bir yer. Merkezde çok sayıda otelimiz mevcut. İnşallah ilçelerimizde de turizm çalışmaları yeni başladığı için konaklamayı artırmaya çalışıyoruz. Her türlü ihtiyaçlar inşallah karşılanacak. Kentimizin turizm alanındaki yatırımlara ihtiyacı var. Turizm alanında Ayvacık barajı, Vezirköprü kanyonu, Altınkaya ve derbent baraj gölünde müthiş bir manzaraya sahip. Dinlenme ve turistik yatırımlar olabilir. Yamaç paraşütü yapmak mümkün. Dünya’da yamaç paraşütü bakımından ender yerlerden birisi. 30 ülkeden 113 yamaç paraşütçü gelip kamp yaptı. İçlerinde Kuveyt’ten gelenler de vardı. Kamp alanında da 5 kişiyi misafir etmiştik. Bu yıl da 25-30 Temmuz tarihleri arasında aynı festivali yine yapacağız. Bu noktada yatırımlar olabilir” şeklinde konuştu. 

YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLABİLİRİZ

Yabancı yatırımcılara kolaylıklar sağlayacaklarının altını çizen Başkan Şahin, “Samsun cerrahi alet üretiminde Dünya’da 3. Sırada. Bunlar kümeleştiler. 43 tane firmamız var. Bafra’da yatırım yapacaklar. Daha önceleri 865 ülkeye ihracat yaptılar. O dönemde herkes kendi başına ihracat yapıyordu. Büyükşehir onları markalaştırdı. Bütün üretilen ürünler, ‘Mediculast’ markası olarak dünyaya ihraç edilecek. Bu alanda da yurt içi ve yurt dışından talepler var. Bu konuda da yatırımcılar gelip yatırım yapabilirler. Yüzde 70 arsayı hibe olarak veriyoruz. Ama devlet destekli yatırımlar yapabilirler. Talepte bulunulduğunda iki sene içinde yatırım yapması gerekiyor. Yatırım düşünenler olursa devlet destekleri konusunda bilgi verebiliriz“ açıklamasında bulundu.

MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANDAN BAŞTA DOSTU YOK

İki ülkenin daha sağlam ilişkiler kurup, karşılıklı olarak birbirine destek vermemiz gerektiğine de değinen Başkan Şahin, “Ancak zor günler olduğunda insanlar birbirinin kıymetini anlıyor. Kuveyt’te bir Müslümanın sıkıntı yaşadığında üzülüyoruz. Türkiye’de de yaşanan bir sıkıntı yaşadığında oradaki Müslümanların da üzüleceğini düşünüyorum“ ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 06/05/2018