Samsun Rotary Kulüpler Basınla Buluştu


Samsun Rotary Kulüpler Basınla Buluştu

Samsun'da faaliyet gösteren 7 Rotary Kulüp dönem başkanları ve yöneticileri, UR 2430 Bölge Guvernörü Mustafa Kemal Ketrez ve eşinin de katılımıyla Samsun Anemon Otel'de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya, Governör yardımcıları Haluk Kurt ve Abdulkerim Samangül,  Samsun Rotary Kulübü Başkanı Yiğit Tören, Atakum Rotary Kulübü Başkanı Fatih Ceylandağ, Karadeniz Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Demirel, İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Çakır, 19 Mayıs Rotary Kulübü Başkanı Benan Hacıhasanoğlu, Canik Rotary Kulübü Başkanı Akil Özan, Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü Başkanı Özcan Aydoğdu ve Samsun yerel medya temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Atakum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fatih Ceylandağ toplantının amacını anlattı, katılımcıları tanıttı.

Daha sonra söz alan UR 2430 Bölge Guvernörü Mustafa Kemal Ketrez, Rotary Kulüplerin faaliyetleri ve genel amaçlarını anlattıktan sonra şunları söyledi:

"Rotary Kulüp, Dünya çapında özellikle genç kızlar ve dezavantajlı kızlarla ilgili olarak farkındalık seferberliği başlattı. Hayata geçirdiğimiz projeleri birbirinin devamı olarak uygulamayı sürdürüyoruz. 7 Farklı odak alanında projeler yapıyoruz. Döner temalar oluşturuyoruz.

Kendi yöremizde öncelikli olan, topluma fayda sağlama amaçlı, öncelikli ihtiyaçların neler olduğunu belirleyerek projeler hayata geçirmek temel amacımız. Biz hayata geçirdiğimiz projelerle gücümüz oranında katkı sağlarken farkındalık da yaratıyoruz. Rotary olarak 1985 yılında beri Dünya genelinde çocuk felci ile savaşıyoruz. Günümüzde çocuk felci sadece Afganistan ve Pakistan'da kaldı.

Buralarda aşılamada büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hatta sağlık ekibimizden bir arkadaşımızı da Taliban'ın saldırısı sonrasında kaybettik.Bu çalışmalarımızın duyurulması, farkındalığın artırılması için desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK OLARAK SAMSUN'DA HAYATA GEÇİRİLEN PROJE: FOLİK ASİTLİ EKMEK

Daha sonra Samsun'da Rotary kuküp çalışmalarından kadınlarda folik asit eksikliğinin yarattığı doğum sonrası semptomların engellenebilmesi için hayata geçirilen, Folik asitli ekmek projesi konusunnsa basın mensupları bilgilendirildi.

Kadınlarda folik asit eksikliğinin omurülük gelişimini olumsuz etkilediği ve sakatlıklara neden olduğu belirtien proje kapsamında, bebekte omurilik oluşumunun ilk 1 ay içinde gerçekleştiği ve folik asit yeterli olmasıdığı zaman daha sonra sakatlıklara yolaçabileceği belirtilerek, Samsun Halk Ekmek Fabrikası'nda Türkiye'de ilk olarak yeni evlenen kadınlara verilmek üzere folik asitli, ekmek üretimi yapıldığı ve bunun yeni evlenen kadınlara dağıtıldığı açıklandı.


Yayın Tarihi: 25/07/2021