Samsun Rol Model Oldu


Samsun Rol Model Oldu

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin 10 ayrı belediyesinin üst düzey yöneticileri Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeleri yerinde inceleyerek hayran kaldıkları projeleri kendi ülkelerinde uygulama kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Samsun'un belediyecilik anlamında nasıl bu kadar başarılı olduklarını merak eden Kırgız Cumhuriyeti’nin 10 ayrı belediyesinin üst düzey yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile birlikte Samsun'da gerçekleştirilen belediyecilik hizmetlerini yerinde gördüler.

SAMSUN MODELİ YAYGINLAŞIYOR

Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ve Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerine hayran kalan heyete ayrıca ilçelerde yapılan çalışmalar ve Cadde AVM projesi ile ilgili olarak da sunum yapılarak birçok yatırım ve projeler ile ilgili bilgi aktarıldı. Samsun'daki belediyecilik faaliyetlerinin tüm ülkelere rol model olacağının altını çizen heyet yetkilileri çalışmaları kendi ülkelerinde uygulamak için harekete geçeceklerini belirttiler.

KIRGIZLAR SAMSUN'DA BELEDİYECİLİK ÖĞRENDİ

Samsun'un artık tüm dünyaya rol model olan belediyecilik hizmetleri yürüttüğünü ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Ülkemizdeki tüm belediyelere hatta kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olan bir belediyemiz var. Zaman zaman dış ülkelerden gelen belediye yetkililerine yaptığımız işleri, uyguladığımız yöntemleri detaylı olarak aktarıyoruz. Onlar da ülkelerine döndüklerinde kendi şehirlerinde bunları şartlarına göre uygulamaya dönüştürüyorlar. Bugün de Kırgızistan Cumhuriyeti’nin 10 ayrı belediyesinin üst düzey yöneticilerini  misafir ettik. Samsun'da kaldıkları süre boyunca yapmış olduğumuz hizmet ve yatırımları yerinde gösterdik ve fikirlerimizi aktardık. Onlar da bizim projelerimizi kendi ülkelerinde uygulama kararı aldılar. Bundan sonra da şehrimize gelecek tüm belediye başkanlarına her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

Kırgız heyetle yapılan program sertifika töreni ile sona erdi. Yatırımları yerinde inceleme gezisinde Genel Sekreter Yardımcısı Albayrak ile birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Figen Akın da yer aldı.


Yayın Tarihi: 06/02/2016