Samsun Otoshow Fuarı Açıldı


Samsun Otoshow Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ fuarın açılışında yaptığı konuşmasında, “Samsun'u ve Karadeniz Bölgesi'ni önemsiyoruz. Samsun’da ikinci kez otomobil fuarı düzenliyoruz. Samsun Otoshow Fuarı ile tüm Karadeniz bir hafta boyunca bu fuarı gezmek, görmek ve araba almak için Samsun'da olacak. Samsun’da çok değerli bir hafta geçirmeyi planladık. Bu Otoshow fuarımızda 100 binleri burada buluşturacağız. Samsun Otoshow Fuarı, bu yılın sektördeki ilk fuarıdır. Fuar, Otomobil Distribütörleri Derneği ve Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği iş birliğiyle hazırlandı. Bu fuarda birbirinden değerli hem üretici, hem ithalatçı markalar yerini alıyor."dedi.

Otomotiv sektörünün durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Dr. Hayri ERCE konuşmasında, “Sektörümüzün son durumuna bakacak olursak, geride bıraktığımız 2015 yılında Türkiye Otomotiv Sektörü toplam pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 1 milyon 11 bin 194 adet, üretim yüzde 16 artarak 1 milyon 358 bin 796 adet, ihracat ise yüzde 12 artarak 992 bin 335 adet olarak gerçekleşti. İhracat değeri ise yüzde 5 oranında azalarak 21 milyar 619 milyon dolar seviyesine geriledi. Her platformda dile getirdiğimiz gibi iç pazarımızı otomotiv sektöründe küresel oyuncu durumundaki ülkelerin seviyesine taşıyacak teşvik ve uygulamalara ihtiyaç var. Üretimde küresel oyuncu durumundaki Amerika, Japonya, Almanya, Fransa, Kore gibi ülkelerin çok büyük iç pazar adetlerine sahip olduklarını görüyoruz. Ülkemizde büyük ve sürdürülebilir bir iç pazardan gücünü alan otomotiv sektörünün, global rekabetteki yerini daha da sağlamlaştırmak mümkün.” dedi.                

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Öncelikle ilimizde ikincisi yapılan otoshow fuarına hepiniz hoş geldiniz. Bugün özellikle otomobillerdeki, standartların ve kalitenin artması hatta bir takım standartların neredeyse en basit otomobillerde bile yer alıyor olması bu işin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkartıyor. Türkiye’deki kayıtlı otomobil sayısı 20 milyon 400 bine ulaşmış durumda. Bu, takdir edersiniz ki, çok önemli bir rakam. Son çıkan torba kanunla ortaya konan teşvik, yine sektörün canlandırılmasıyla ilgili bir çalışmadır. Bunu takdirle anmak gerekiyor. Kim otomobilini götürüp Makine Kimya Enstitüsü Kurumuna ve belirli yerlere teslim ediyorsa KDV’den muaf ve kanunun belirlediği miktarlarda ödemeler yapılıyor. 

Diğer taraftan ilimizde raylı sistem çalışmaları devam ediyor ve en kısa zamanda TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’ne kadar gelecek. Raylı sistemle buraya kadar geleceksiniz lastikli sistemle buradan gideceksiniz. İnşallah buraya gelen misafirlerimiz otomobil bağlantılarını burada yaparlar. İlimize açılan bu güzel fuar sadece Samsun’a hitap etmiyor. Bölgenin insanına da hitap ediyor. 2 yıl önceki ilimizde düzenlediğimiz fuara gelenlerin herhalde tamamı Samsun'dan değildi. Sadece Samsun'un etrafındaki illerden değil, Gürcistan'dan, Azerbaycan'dan, Rusya'dan ve farklı ülkelerden de misafirlerimiz olmuştu. Bu tarz fuarlar şehre bir dinamizm katıyor. Ama diğer taraftan da özellikle Samsun’da fırsat buldukça Organize Sanayi Bölgelerini geziyorum ve bu şehir ciddi anlamda yedek parça üretiyor ve katkı sağlıyor. Bu anlamda en büyük yurt dışı ihracat kalemimizi Almanya’ya yapıyoruz. Bunları yaparken de bir taraftan şehrin ekonomisine katkı sağlanıyor.

Biz kendi markamızı maalesef şu ana kadar yaratamadık. Özellikle kendi otomobilimiz olması gerekiyor. Şehrimiz alt yapısı itibariyle otomobil binmeye son derece elverişli bir şehirdir ama trafik kazaları konusunda biraz tedbirsiziz. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramımız var . O yüzden trafik kazası olmasın diye emin olun bizler diken üstünde duruyoruz. İnsanları uyarırken de son derece kırmayalım diye dikkatli davranıyoruz. Onun için Kurban Bayramında yolu kullanan değerli dostlara da buradan bir çağrı yapmak istiyorum; ‘Ne Olur, Trafik Kurallarına Uyun.’ Ben bu fuarı ilimize kazandıran tüm katılımcılara şükranlarımı iletiyorum. Teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu otoshow fuarının şehrimize, sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardında  Samsun 2. Otoshow Fuarı’nın açılışı Vali İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

02-07 Eylül tarihleri arasında açık olacak Samsun 2.Otoshow Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Asarcık Belediye Başkanı Şerif KILAVUZ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat GÖRGÜLÜ ve çok sayıda davetli katıldı.

 


Yayın Tarihi: 01/09/2016

Diğer Resimler

Samsun Otoshow Fuarı  Açıldı
Samsun Otoshow Fuarı  Açıldı
Samsun Otoshow Fuarı  Açıldı
Samsun Otoshow Fuarı  Açıldı