Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 'Cumhuriyet Fazilettir'


Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 'Cumhuriyet Fazilettir'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyet; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde bundan 94 Yıl önce Anadolu ve Rumeli topraklarında yaşayan; Farklı dil konuşan, farklı inançta olan insanların birlikte verdiği kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulmuştur. Birinci Dünya savaşı sonrasında işgal edilen topraklarımız,  Kurtuluş savaşı sonucunda düşman işgalinden kurtarılmış ve topraklar üzerinde Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

KURTULUŞ MÜCADELESİ BAGIMSIZLIKTIR

Atatürk öncülüğünde verilen Kurtuluş savaşı; Mazlum ulusların örnek aldığı bütün dünyada etkisini göstermiş ve bağımsızlık hareketleri hızlanmıştır. Mazlum uluslara bağımsızlık aşılayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyeti devrim ve ilkeleri donatmıştır. Orta doğu toplum ve nüfus yapılarını çok iyi bildiği için başta Laiklik olmak üzere Cumhuriyetin temel ilkelerini belirleyerek dünyaya rehber olmuştur.

Son yıllarda Cumhuriyetin nitelikleri ve kazanımlarına karşı bazı iç ve dış çevrelerden saldırılar gelmektedir. Atatürk Devrim ve ilkeleri dünyanın mazlum toplumları için rehberdir, bunları unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Irkçı, Din ve mezhep eksenli Laiklikten uzaklaşan yönetimler; toplumların çatışma ortamında bütün enerjilerini bir birlerini öldürmek için kullandığına; üzülerek şahit oluyoruz. Ortadoğu, Güney Asya, Afrika ve dünyanın değişik bölgelerin çatışmaları üzülerek izliyoruz.

Ülkemizin birliği, bütünlüğü için Atatürk devrimleri, Cumhuriyetin temel niteliklerine dünden daha fazla ihtiyacımız var. Yaşadığımız coğrafyada “Emperyalist” oyun bitmeyecektir. Emperyalistlerin oyunlarını boza bilmek için Atatürk ilkeleri etrafında birleşmemiz kaçınılmazdır.

Samsun milletvekili Kemal Zeybek;     Bundan 94 Yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu toraklarda yaşayan insanların işgale karşı verdiği mücadeleyi anlamak için geçmişi iyi okuyup analiz etmeliyiz. Cumhuriyetin faziletlerini bilen insanlarımız Laik Cumhuriyet rejimine sahip çıkmalıdır.

Kurtuluş savaşını veren Cumhuriyeti kuran başta asrın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, yaşatacak olan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum. Cumhuriyet yolunda yürüyen ve yürüyecek olan herkese sevgi, saygılarımı iletiyorum. CUMHURİYETİMİZİN 94 YILI KUTLU OLSUN.


Yayın Tarihi: 28/10/2017