Anneyi Kelimelerle Anlatmak Mümkün Değildir


Anneyi Kelimelerle Anlatmak Mümkün Değildir

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Anneler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında "Anneyi kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Onlar Allah’ın bizlere bahşettiği melekler, dünyada var olma sebebimizdir. Bizleri dünyaya getiren, tüm zorluklara göğüs gererek büyüten, yetiştiren, eğiten, öğreten, hayatımızın en değerli ve en kutsal varlığı, baş tacımız olan annelerimiz;  her zaman sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur. Annelik değeri hiçbir maddi manevi şeyle ölçülemeyen, yeri doldurulamayan, dünyanın en güzel, en saf, en masum ve en kutsal duygusudur. Dünyaya gelip hayat bulmamıza vesile olan annelerimizi ne kadar mutlu etsek azdır. Onları bir tek güne Anneler gününe sıkıştırılmış şekilde değil; hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir. Bir bebeğin yetiştirilmesinin zahmeti, çocukluk ve gençlik çağlarında yaşanan sıkıntılar, heyecanlar, üzüntülerin karşılığı hiçbir şekilde ödenemez.

Annelerin yeri dinimiz, örf ve adetlerimizde en üst seviyede  

Dinimizde de annelerin yeri ve öneminin büyüklüğünü anlatmak adına 'Cennet anaların ayakları altındadır' Hadis-i Şerifi yer almıştır. Milletimiz de ‘Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz’ anlayışıyla, anneyle vatanı eş tutmuştur. Toplumun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerimle, merhamet dolu yürekleri hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm annelerin Anneler gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin’’ dedi.


Yayın Tarihi: 06/05/2016