Samsun İkinci Milli Mücadelenin de Fitilini Ateşledi


Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen  ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Milli Mücadele ruhu vardı.

7'den 70'e herkesin katıldığı Samsun'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, "Cumhuriyet Meydanı'nın şu ana kadar bir çok siyasi amaçla kullanıldı. Ancak bugün siyasi amaçla değil, çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin yarını için ülkemizin sosyal ve siyasi potansiyelinin el ele vererek toplandığı bir meydan haline gelmiştir. Biz sadece bizim gibi gelişmekte olan ülkelere değil, aynı zamanda demokrasi havariliği yapan, demokrasi konusunda burnundan kıl aldırmayan gelişmiş demokrasi sahibi ülkelere de örnek olduk. 23 gündür bu meydanları doldurdunuz, dolduruyorsunuz. Bugün burada sadece bir demokrasi fotoğrafı değil, ben burada kardeşliğin fotoğrafını görüyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. O bakımdan siz demokrasi nöbetçileri olarak demokrasi nöbeti ödülü kazandınız."dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN yaptığı konuşmasında, “15 Temmuz 2016, çok karanlık ve uzun bir geceydi. Çok karanlık başlayan, ama sonunda bugün olduğu gibi çok farklı hayırlara vesile olan geceydi. Bugün bu meydana baktığımda, gerçekten rabbime bir kez daha hamd ediyorum. O gün  sokaklarda  kucağında çocuklarıyla, narin bedenleriyle tankların önünde duran yiğit kadınlarımız da vardı. O kadınlar bugün burada da var. O gece ailesiyle birlikte arkasına bakmadan ay bayrağını dalgalandırmak için, vatan sevgisi için mermilerin önünde duran vatan evlatları burada mısınız? Bütün dünya gördü, bu milletin yüreğini yakabilirler, canını acıtabilir, gözyaşı döktürebilirsiniz ama bu millete diz çöktürtemezsiniz, boyun eğdiremezsiniz. Bunu bütün dünya gördü."dedi.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, Bu gün buraya çıkmamızın tek nedeni sadece ve sadece sizlere teşekkür etmektir. 15 Temmuz bundan sonra Türkiye için bir milat olacaktır. Bundan sonra 15 Temmuz’dan önce ve 15 Temmuz’dan sonra diye konuşulacak. FETÖ/PDY örgütü maalesef silahlı kuvvetlerin birtakım üniformalarını çalarak bu ülkede darbeye kalkışmış aslında darbenin ötesinde bu ülkeyi savaşamaz hale getirerek dış güçlerin müdahalesine hazır hale getirmek istemişlerdir. Ancak, Aziz Türk Milleti elinde hiçbir silah yokken sadece bedenleriyle tanklara çelme attılar, helikopterlere kafa attılar ve Allaha şükürler olsun ki bugün biz buradayız. Yenikapı 'yeni bir kapı' aralıyor. Türkiye yarından itibaren geleceği daha parlak ve ülkenin geleceği daha aydınlık olacaktır. Ama ben sadece Samsun’daki hemşehrilerime bu İlkadım Şehrine, Milli Mücadele Şehri'ne, Kurtuluş Şehri'ne şükranlarımı ve bu şehrin valisi olarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Teşekkür ediyorum.

15 Temmuz akşamı Başkomutanımızın, Cumhurbaşkanımızın, 'meydanlara inin' talimatı ile sizler bu meydanlara indiniz. Meydanları doldurdunuz. Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin sayesinde o malum çete bu niyetini gerçekleştiremedi. Sizler bu yaptığınız kahramanlık mücadelesi ile Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile Gazi ünvanını aldınız. Gaziler hoş geldiniz. Asker ünüformasını çalan, hırsızlıkla soruları aşırıp Harbiye Okullarına giren, kurmay olanlarla gerçekten o ünüformayı onuruyla, gururuyla taşıyan askerlerimizi mutlak suretle bir birinden ayıracağız. 15 Temmuz akşamı bir tarafımda Jandarma Komutanı, bir tarafımda Emniyet Müdürü yine Cumhuriyet Meydanında bu kalabalığı yararak girdik. İnsanlar bizi alkışlıyordu. Gene 15 Temmuz akşamı şehrimizde iki bakanımız vardı. Gençlik ve Spor Bakanımız ile Dışişleri Bakanımız. Samsun bu operasyonu inanılmaz güzellikte yönetti. Hiç kimsenin sıkıntıya girmesini sağlamadan Samsun bu operasyonu bitirdi. Niyeti kötü olanlar adeta delik aradılar. Şükürler olsun ki başta Samsun, bu ilk adım şehri ikinci milli mücadelenin de fitilini ateşledi. Geleceğiniz aydınlık olsun. 

Tekrar 15 Temmuz'dan şu ana kadar bu meydanları, bizi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, sivil iradeyi yalnız bırakmadığınız için size şükranlarımı sunuyorum. Biz 1919 metre bayrak yürüyüşünde de bugün de tüm siyasi partiler, hiçbir parti ayırt etmeksizin bizle beraber oldu. Bugün partiler üstü bir şekilde buradayız. Bu meydandayız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Mesele vatan olduğunda diğerlerinin teferruat olduğunu gösterdiniz. Ülkemizin yarını bugünden aydınlık olsun diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Hoş geldiniz.”dedi.

Konuşmaların ardından tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından mitinge katılan Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, Samsun Milletvekilleri, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, alanda yer alan dev ekranda İstanbul Yenikapı'da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde siyasi parti liderleri, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Meclis Başkanı Sayın İsmail KARAMAN, Genel Kurmay Başkanı Sayın Hulusi AKAR ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasını dinleyerek coşkulu bir şekilde alkışladılar.

Mitingin ardından Samsun halkına seslenen Vali ŞAHİN, “Değerli Samsunlular; Cumhurbaşkanımız talimat vermiştir. Demokrasi nöbetimiz üç gün daha uzatıldı, hayırlı olsun. Özellikle 15 Temmuz akşamından itibaren bizleri yalnız bırakmayan başta sizlere, özellikle medya mensuplarına, burada görev alan arkadaşlarımıza, buraya katkı sağlayan, emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Üç gün daha nöbete devam. Hayırlı uğurlu olsun. İyi akşamlar.”dedi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ayrıca Samsun Milletvekilleri Ahmet DEMİRCAN, Orhan KIRCALI, Fuat KÖKTAŞ, Hasan Basri KURT, Garnizon Komutanı Tabip Yarbay Emin KARATAŞ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAYVUZ, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat ÖZER, İlçe kaymakamları, İlçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 07/08/2016

Diğer Resimler

Samsun İkinci Milli Mücadelenin de Fitilini Ateşledi
Samsun İkinci Milli Mücadelenin de Fitilini Ateşledi
Samsun İkinci Milli Mücadelenin de Fitilini Ateşledi