Milletvekili Yılmaz’dan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı


Milletvekili Yılmaz’dan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Gazetecilik mesleği zorlu, heyecan dolu, büyük emekler harcayarak kamuoyunun bilgilenmesi için gecesini gündüzüne katıp çalışan insanların oluşturduğu, üzerinde durulması ve desteklenmesi gereken önemli bir meslek dalıdır. Ülkemizde basın yayın organları gün geçtikçe gelişerek dünya medyasında önemli bir konuma gelmiştir. Türk basınının birçok başarıya imza attığına tanık olmakta, dünyanın dört bir yanında hizmetlerini görmekteyiz. Bu başarılarda çalışanların önemli emekleri gayretleri vardır.

Ajans, gazete, TV, dergi gibi birçok yayın kuruluşuna günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması ile internet haberciliği de eklenmiştir. Bilgeye ulaşmanın daha da kolaylaştığı günümüzde, haber akışını sağlayan basın organlarına, özellikle çalışanlarına önemli görevler düşmektedir.

Objektif, etik kurallar kapsamında, doğru, tarafsız yayın ilkesi ile hareket eden basın kuruluşları, çalışanları toplum içerisinde her zaman benimsenmiş, saygı görmüş ve desteklenmiştir. Özellikle çalışanların haber akışının sağlanmasındaki önemi büyük ve takdir edilmesi gerekmektedir. Haber yapmak için birçok zorluğa katlanan, hayatının her aşamasında fedakârlıklarda bulunan çalışanların emekleri görmezden gelinmemelidir. Görev sürecimizde birçok basın mensubu ile tanışma ve çalışma imkânı bulduk. Samsun’da faaliyet gösteren birçok basın kuruluşu ve çalışanları da sesimiz olmuş, yaptığımız çalışmalar, faaliyetler ve mesajlarımızın halka ulaşmasına aracı olarak önemli katkılar sağlamıştır. Özverili bir şekilde görevlerini yerine getirerek halkla aramızda köprü kuran tüm basın mensuplarının ve kuruluşlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en işten dileklerimle kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim."


Yayın Tarihi: 09/01/2019