Samsun İçin Buluştular


Samsun İçin Buluştular

Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katıldığı Samsun Buluşması'nda bir araya geldi.

Samsun Yelken Kulüp'te düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlk olarak Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, platformu anlatan bir sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Fevzi Apaydın, “Platformumuzun amacı; bütün dernek ve federasyon başkanlarımızı bir araya getirerek, birlikteliğimizi sürekli hale getirmek, onların bilgi ve becerilerini Samsun’a taşımak, hemşehricilik ruhunu biraz daha geliştirmektir. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Ardından Danıştay Üyesi Osman Tural, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, 25. Dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis selamlama konuşması yaptı.

Samsun için olan, Samsunla ilgili olan, Samsun için güzel şeyler düşünen herkesle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, ''Biz Samsun’un her kesimiyle bir araya gelerek Samsun için neler yapabiliriz? Bu şehrin güzel insanlarına nasıl hizmet edebiliriz? Onların refahını, mutluluğunu, huzurunu nasıl artırabiliriz diye çalışıyoruz. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili, bölge ili. Karadeniz’in amiral gemisi. Samsun’un sahip olduğu çok büyük potansiyeller var. Samsun bu güne kadar bu sahip olduğu büyük potansiyeli, güçlü potansiyeli çok daha iyi kullanabilmeli, kullanabilmeliyiz'' dedi.

Ben Samsunluları seviyorum diyen Vali Kaymak, ''Ben Samsun’u seviyorum. Ben olaylara Samsun’un sevinci benim sevincim, Samsun üzüntüsü benim üzüntüm şeklinde baktım. O nedenle Samsunspor için bir bağış kampanya başlattım. Sağ olsunlar Samsunlular bu kampanyaya büyük katılım sağladı. İlk hedefimiz Samsunspor’u ligde tutmak. Samsunspor'un yeri Süper Lig’dir. Samsunproun potansiyeli ve gücü Samsunspor’u Süper Lig’e çıkarmaya yeter. Yeter ki bizler bu birlikteliği sağlayalım. Bu anlamda platformdan bir beklentimiz de, Samsunspor için neler yapabiliriz, nasıl katsı sağlarız konusudur. Biz hep beraber el ele verirsek, güç birliği yaparsak sonuç, netice alabiliriz. Ben bu birlikteliğin inşallah Samsun’da güzel şeylere vesile olmasını dileyerek, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum'' dedi.

Toplantıya Samsun Sivil Toplum kuruluşları Platformu üyeleri ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Yayın Tarihi: 09/03/2018