Sonuçlar Samsunumuz İçin Hayırlı Olsun


Sonuçlar Samsunumuz İçin Hayırlı Olsun

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu Samsun’da sona eren itiraz süreci sonrası 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili bir değerlendirme yaptı. İtiraz sürecinin sona erdiğine vurgu yapan Başkan Aksu şunları kaydetti;

“Öncelikle 31 Mart yerel seçim sonuçlarının Samsunumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçim sürecinde defaatle ifade ettiğimiz üzere; Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyesi dahil Samsun’un 18 belediyesini de kazanma hedefiyle yola çıkmıştık. Neticede, Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesi olmak üzere toplam 16 belediye başkanlığını kazanarak seçimleri tamamlamış bulunuyoruz.  Milletimizin tecelli eden iradesine de saygı duyuyoruz. Kazanan tüm belediye başkanlarımızı kutluyoruz.”

Seçim sonrası yaşanan itiraz sürecine ilişkin açıklamalar yapan Başkan Aksu; Atakum’da geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazlarının kabulü sonrası aradaki farkın bir miktar azaldığını müşahade ettiklerini ve tüm sandıkların yeniden sayılmasına yönelik itirazın ilçe seçim kurulunca reddine itiraz ettiklerini ifade etti.

Başkan Aksu, “Bu ikinci itirazımız İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş olmakla birlikte kısa süre sonra YSK tarafından iptal edilmiştir. Sonuçta bizim talebimiz; geçersiz oylarda yaşanan durumun tüm oylarda da meydana gelebileceği ihtimaline karşılık oyların yeniden sayılması idi. Son derece makul olan bu talebimiz İl Seçim Kurulu tarafından olumlu karşılandı ancak, vaki itiraz nedeniyle YSK tarafından iptal edildi. Sonuç itibariyle; yasal süreç de bu şekilde tamamlanmış oldu” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 06/04/2019