Samsun Gıda Fuarı Başlıyor


Samsun Gıda Fuarı Başlıyor

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Derneği (PERDER), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR)  ve KOSGEB’ in önemli destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “SAMSUN GIDA 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı”, 24-27 Kasım 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Gıda Sektöründe Yeni İş Bağlantıları Kurulmasını Sağlayacağız

Açılış öncesi Anemon Otel’de fuarın tanıtımı için bir basın toplantısı düzenlendi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz toplantıda yaptığı konuşmasında; Gıda sektöründe yeni iş bağlantıları kurulmasını ğağlayacaklarını belirterek şunları söyledi; ‘TÜYAP’ın 35 yılı aşkın iş bağlantıları kurma tecrübesinden yararlanarak, gıda sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tek çatı altında sunmayı hedefleyen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan Fuarımızda katılımcı firmalarımızı, gıda sektörü profesyonelleri, ülke sathından gelecek gıda toptancıları, toplu tüketim sektörü alım heyetleri, özel ve kamu sektörünün toptan gıda alımı yapan yöneticileri ile buluşturarak yeni iş bağlantıları kurmalarını sağlayacağız.

Hızlı olmanın büyük olmaktan daha önemli hale geldiği iş dünyasında Fuarımız vesilesiyle katılımcı ve ziyaretçilerimize, potansiyel müşteriler ile tanışma ve yeni dağıtım kanalları bulma imkânı, rekabetin nabzını tutma avantajı ve marka bilinirliği oluşturma fırsatı sunacağız.

7 Farklı Ülkeden 115 Yabancı İşadamını Yeni İş Bağlantıları Kurmak Üzere Samsun’a Getiriyoruz

Ekonomi Bakanlığı ve Tüyap Yurtdışı ofislerinin desteğiyle; İran, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Irak ve Suriye’den alım heyetlerini Fuarımızda ağırlayacağız. Ülkelerinde sektörün önde gelen söz konusu işadamlarını katılımcı firmalarımız ile görüştürerek bölge ihracatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz.

Gıda Sektörünün Tüm Paydaşlarını Fuarımızda Buluşturuyoruz

 

Ev dışı tüketim grupları,  ulusal marketler ve süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri ile satın alma yetkilileri, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticilerini yeni iş bağlantıları kurmak ve sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla Fuar katılımcısı firmalarımızla buluşturacağız.

Düzenleyeceğimiz ikili iş görüşmesi organizasyonu kapsamında; Karadeniz PERDER’in liderliğinde Fuarımıza gelecek süpermarket ve market zincirlerinin sahipleri ile katılımcı firmalarımız arasında önemli satın alma anlaşmalarının yapılmasını sağlayacağız. Samsun Ticaret Borsası’ na bu organizasyonda ki katkılar için teşekkür ederiz.

Ayrıca, otel, restoran ve önemli turizm işletmelerinin aşçıları ve şeflerinden oluşan heyet ile fuarımızda stant açan firmaları bir araya getirerek yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi transferi ve satın alma görüşmeleri imkânı oluşturacağız’.


Yayın Tarihi: 22/11/2016