Fiskobirlik Başkanı Bayraktar: “Fındık Alımı Yapacağız”


Fiskobirlik Başkanı Bayraktar: “Fındık Alımı Yapacağız”

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık alımı konusunda açıklamalarda bulundu. 2019 ürünü fındık alımı için piyasaya gireceklerini dile getiren Bayraktar, pazar şartlarının üzerinde alım fiyatı uygulayacaklarını söyledi.

Yeni mahsul fındık alımı için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Bayraktar, “Peşin” ve “Emanet” sistem politikalarını uygulamaya devam edeceklerini belirterek, isteyen çiftçinin ürün bedellerini hemen, arzu edenlerin de daha sonra değerlendirmek üzere depolarına emanete bırakabileceklerini aktardı.

TİCARİ İŞLETME OLARAK ALIMLAR YAPACAĞIZ

Bayraktar, serbest piyasada oluşacak fiyatın bir miktar üzerine çıkarak ürün kabullerini gerçekleştireceklerini belirterek, “Son 4 yıldan bu yana uyguladığımız bir metot var, piyasada oluşan fiyatın bir miktar üzerinde üreticilerimizden fındık alımı yapıyoruz. Bu politikamızı 2019 fındığı için de sürdüreceğiz” diye konuştu. Kendilerini tercih edecek tüm çiftçilerin ürünlerine talipli olduklarına değinen Bayraktar, “Bu anlamda alım depolarımız ve ekiplerimiz hazır durumda. Yine fındık işleme tesisimiz de hazır. Dolayısıyla biz üreticilerimizi korumaya çalışarak, FİSKOBİRLİK‘in de bir ticari işletme olduğunu düşünerek alımlarımıza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: fiskobirlik.org.tr


Yayın Tarihi: 05/08/2019