Ferrero, Türk Fındık Sektörü İçin Değer Yaratmaya Devam Ediyor


Ferrero, Türk Fındık Sektörü İçin Değer Yaratmaya Devam Ediyor

“Herkes için Değer Yaratan Fındık Sektörü’ amacıyla yola çıkan Ferrero Değerli Tarım Programı,  2012 yılından bu yana 100’den fazla uzmanıyla 40 bine yakın çiftçiye ulaştı.

Ürünlerinin kalbinde fındığın ve özellikle Türk fındığının olduğuna dikkat çeken Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, “Fındık, ürünlerimizde kullandığımız en ayırt edici içeriktir. Türkiye’de, 2014 yılında Ferrero Fındık çatısı altında faaliyetlerimize başlayarak Türk fındığına olan güvenimizi pekiştirdik. Kendimizi Türk fındık sektörünün uzun dönemli, stratejik bir ortağı olarak görüyor ve önemli bir işveren olarak sektörde değer yaratmaktan gurur duyuyoruz“ dedi.

Bamsı Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünlerimizde kullanılan hammaddelerin tamamında, tüm değer zinciri boyunca sosyal ve çevreye odaklanan bir sürdürülebilirlik arayışımız vardır. Bu odak doğrultusunda Ferrero Değerli Tarım programının amacı, iyi tarım uygulamalarını desteklemek, izlenebilirliği artırmak ve değer zinciri boyunca sosyal uygulamaları iyileştirmek. Ferrero Değerli Tarım uzmanlarından oluşan ekibimiz, bölgedeki fındık bahçelerini ziyaret ederek sağlık ve güvenlik, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi, su kullanımının optimize edilmesi ve üretimini etkileyebilecek hastalıklarla mücadele de dahil olmak üzere etkinliği kanıtlanmış iyi tarım uygulamaları gibi konularda eğitimler veriyor. Ferrero Değerli Tarım Programı, sivil toplum kuruluşları ve yerel topluluklar da dahil olmak üzere değer zincirinin diğer paydaşlarıyla işbirliği içinde çiftçilerle nasıl çalıştığımızın da bir göstergesi" .

Bamsı Akın ayrıca “Ferrero Fındık, kısa vadeli bir bakış açısıyla fındık tedarik etmemektedir. Değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturuyor, ve geliştiriyoruz. Hedefimiz, fındık üretiminin herkes için değer yarattığı bir fındık sektörünün itici gücü olmak. Bu çiftçi ve çiftçi topluluklarının kalkınması, işçi ve çocuk haklarına saygı ve onarıcı tarım uygulamaları yoluyla çevresel değerlerin geliştirilmesi anlamına geliyor’’ dedi.    


Yayın Tarihi: 05/07/2021