Samsun, Cumhuriyetin 95. Yılını Kutladı


Samsun, Cumhuriyetin 95. Yılını Kutladı

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıl Kutlama Programı, 28.10.2018 Pazar günü saat 13.30’da Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Tören, Valimiz Sayın Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Valimiz Sayın Osman Kaymak, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, şeref defterine;

“AZİZ ATATÜRK”

Bugün tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamak üzere milletçe huzurundayız.

Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakârlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran, Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz Destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir.

Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir.

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu günlere nasıl gelindiğini unutmadan, Türkiye Cumhuriyeti için, aydınlık yarınlar için hep birlikte çalışacağız.

Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zatıaliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz.

Ruhunuz şad olsun.’’ yazdı.

Törene ayrıca; Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcı İbrahim Avcı, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.


Yayın Tarihi: 28/10/2018