Şahinkaya Kanyonu Türkiye İçin Önemli Bir Değer


Şahinkaya Kanyonu Türkiye İçin Önemli Bir Değer

Samsun Valisi Osman Kaymak Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu'nu gezdi.

Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak üzerinde bulunan ve 1,5 kilometre uzunluğunda Türkiye'nin ikinci büyük su kanyonu olması özelliğini taşıyor.

Samsun Bafra ve Vezirköprü ilçeleri arasında bulunan Altınkaya Barajı su toplama alanındaki Şahinkaya Kanyonu'nun görülmeye değer bir doğa harikası olduğunu belirten Vali Osman Kaymak ’Şahinkaya Kanyonu sadece Samsun'un değil Türkiye için önemli bir değer. Şahinkaya Kanyonu şu an yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. İstanbul Boğazı'nın derinliğinin 2-3 katı bir derinliğe sahip. Altınkaya Baraj gölü oldukça geniş bir alanı kaplamakta. Göz alabildiğine uzanan suyun diğer yarısının kanyonun ardında kaldığını düşündüğünüzde alanın boyutlarını daha iyi anlıyorsunuz.

Bu devasa doğa harikasının içinde olmak bambaşka duygular hissettiriyor insana. Ben şahsen büyük bir hayranlık içerisindeyim. Şahinkaya Kanyonu ve bulunduğu çevre 2012 yılında ulusal turizm bölgesi ilan edildi. Bu güzelliğe sahip çıkıp turizm adına daha çok tanıtım yaparak buraya yerli ve yabancı turist çekme adına belediye başkanımız ve kaymakamımızla çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bilindiği üzere bu yaz sezonunda kanyonda uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Bu ve bunun gibi etkinlikleri daha fazla yaparak, bu doğa harikası kanyonumuzu inşallah daha geniş kitlelere tanıtacağız'' dedi.


Yayın Tarihi: 04/10/2017