Sıklıkla Raslanan Alerjik Rahatsızlıklarda Tanı ve Tedavi Süreci Önemli


Sıklıkla Raslanan Alerjik Rahatsızlıklarda Tanı ve Tedavi Süreci Önemli

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) ve Kozmetik Uzmanı  Uzm. Dr. Hüseyin Başar, Alerjik rahatsızlıklarda gereksiz tanı ve tedavinin ciddi sağlık sorunları oluşturabileceğine değinerek, Tedavi sürecinin uzman ve deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) ve Kozmetik Uzmanı  Uzm. Dr. Hüseyin Başar, sıklıkla rastlanan alerji konusunda bilgiler vererek şunları söyledi: “Etrafımızda ve vücudumuzda yer alan alerjik sonuçlar doğuran maddelere "Alerjen" denir. Alerji ise bağışıklık sistemimizin bu maddelere karşı göstermiş olduğu tepkidir. Günlük yaşantımızda alerji kelimesini sıklıkla kullanmaktayız. Buradan da yola çıkarak alerjik hastalıkların günümüzde en sık rastlanan hastalıkların başında geldiğini söyleyebiliriz.

Yanlış tedavi kalıcı sorunlar bırakabiliyor
Alerjik tepkimeler sonucu vücudumuzda ortaya çıkan sonuçlar hafif olabileceği gibi yaşamı tehdit edebilecek şekilde de olabilir. Nefes darlığı, kaşıntı, kızarıklık, hapşırma, burunda akıntı ve öksürük, dudak ve göz hizasında şişkinlik, bayılma gibi bir çok belirti ortaya çıkabilmektedir. Eğer bu belirtiler görülüyorsa alerjik bir durum söz konusu olabilir. Eğer yanlış bir tedavi uygulanırsa, hastanın ilerleyen süreci için kalıcı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle Uzman ve deneyimli hekimler tarafından tanı ve tedavi sürecinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Deneyim gerektiren bir sağlık sorunu
Alerjik hastalıklara tanı konulması deneyim gerektirir. Kimi zaman kendinde alerjik hastalık olduğunu düşünenlerin yanıldıklarını yanlış tanı yüzünden gereksiz yere tedavi aldıklarını ya da hayatlarını kısıtladıklarını görmekteyiz. Bu nedenle mutlaka uzman doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir ve tedavi süreci dikkatli takip edilmelidir" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 17/08/2020