Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Diyabet Farkındalığı


Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Diyabet Farkındalığı

Büyük Anadolu Hastaneleri, Diyabetle Yaşam Derneği tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak diyabet hastalığı ile farkındalık oluşturulmasına destek verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri yetkilileri ve çalışanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, Diyabetle Yaşam Derneği tarafından organize edilen "Aileni Diyabetten Koru" farkındalık yürüyüşüne katılarak destek verdi.

Çiftlik Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünden başlayan yürüyüşe kamu, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının yanında Büyük Anadolu Hastaneleri yetkilileri, hekimleri ve çalışanları da katılarak "14 Kasım Dünya Diyabet Günü"nde diyabet hastalığına dikkat çektiler.
Sağlıklı ve dengeli beslenin, hareket edin fazla kilolardan kurtulun, Stresten uzak durun, Sigara alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakın, yeterli ve düzenli uyuyun, Sağlık kontrollerinizi düzenli yaptırın gibi dövizlerin taşındığı yürüyüşe çevredeki vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdiler.
"Diyabet her aileyi ilgilendirir" sloganıyla Samsunluları diyabet hastalığına karşı uyaran Büyük Anadolu Hastaneleri, düzenli muayene ve "Diyabet Risk Testi"ni yaptırarak bu hastalıkla mücadele edilebileceğine dikkat çekti.

Diyabetle Yaşam Derneği yetkilileri de "Aileni Diyabetten Koru" farkındalık yürüyüşüne katılarak destek veren Büyük Anadolu Hastaneleri'ne teşekkür ettiler.


Yayın Tarihi: 13/11/2019