Özgecan Kadın Danışma Merkezi Atakumlu Kadınların Yanında


Özgecan Kadın Danışma Merkezi Atakumlu Kadınların Yanında

Özgecan Kadın Danışma Merkezimizi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hizmete açıldı

Atakum Belediyesi tarafından, kadının toplumun her alanında gelişmesi, üretime katılması, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi önemli çalışmalar gerçekleştiren Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen açılış programı yoğun bir katılımla Atakum İstiklal Mahallesindeki merkezinde yapıldı.

Özgecan Kadın Danışma Merkezi Atakumlu kadınların sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş etmelerine destek olacak. Ayrıca, afet bölgesinden Atakum’a gelen depremzede kadınlar için de psikolojik destek ve rehabilitasyon çalışmaları yapılıyor.

Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin işleyişi nasıl oluyor?

Kadın Danışma Merkezi'ne, elektronik postayla, telefonla veya şahsen başvuran kadınlar ile ŞÖNİM ve diğer ilgili kurumlar tarafından yönlendirilen kadınların sorunlarını gerekli özen ve dikkat içinde dinleyip, çözüm bulunması konusunda destek sağlanıp ihtiyaçlarına göre yönlendirme yapılıyor.

Kadınların sorunlarının çözümüne destek oluyor

Sorunların çözümü konusunda yönlendirilecek kurumların yasa ve yönetmelikleri doğrultusunda, kadın sığınma evine yönlendirilecek kadınların belirlenmesine ve sorunlarının çözümüne destek oluyor.

Kadın Danışma Merkezi'ne başvuran tüm kadınlar için bir dosya hazırlanıyor.

İstiklal Mahallesi 862. sokak, No:5’te yer alan merkeze 444 40 12 numaralı hattan ulaşılabiliyor.

kalemmedyahaber.com

Özel haber


Yayın Tarihi: 09/03/2023 - 14:23