Oyuncak Müzesi Açılışa Hazırlanıyor


Oyuncak Müzesi Açılışa Hazırlanıyor

Canik Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı oyuncak müzelerinden Canik Oyuncak Müzesi açılışa hazırlanıyor. Müze kapsamında yerli oyuncak üretim atölyesi de kurulacak.

Canik Belediyesi tarafından "yeni neslin inşası" anlayışıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan ve çalışmaları tamamlanan Oyuncak Müzesi açılışa hazırlanıyor. Karadeniz'de de ilk olma özelliği taşıyan ve Türkiye’nin en büyüğü olacak olan müzenin iç dekorasyon çalışmaları tamamlandı. Oyuncak Üretim Atölyesi de bulunacak ve çocuklar için eğitici bir merkez olacak olan müze içerisinde çocuklar doğum günü gibi özel günlerini de kutlayabilecek.

ÇOCUKLARIN UĞRAK MERKEZİ OLACAK

Tamamlandığında müzenin sadece Samsun'daki değil, Karadeniz Bölgesi'ndeki çocukların uğrak merkezi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirmek, geçmişten bugüne kadar oyuncakların serüvenini bir müzede anlatmak istedik. Canik Oyuncak Müzesi, çocuklar için bir eğitim merkezi olacak. Bu müze oyuncak tarihine bir bakış olmasının ötesinde, insanlık tarihine bir bakıştır. Bu oyuncak müzesi insanlık tarihi boyunca çocukların eline verilen oyuncaklarla tarihin seyrinin nasıl şekillendiği ile ilgili bizlere bir tarih akışı sunacak” dedi.

SAMSUN TURİZMİNE KATKI

Canik Oyuncak Müzesi içerisinde Anadolu topraklarında tarih öncesindeki oyuncakları da görme imkanının olacağına dikkat çeken Başkan Genç,  “Samsun’umuza farklılık kazandıracak ve şehrimizde çok farklı bir güzelliği ortaya koyacak güzel bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Müzemiz sadece Samsunlulara, çocuklara hizmet eden bir müze olmayacak. Canik Oyuncak Müzesi, Samsun'a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacak. Samsun'un turizmine kapı aralayan bir pencereyi de açmış oluyoruz” diye konuştu.

DÜNYADA SAYILI MÜZELERDEN

Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanların bulanacağına da vurgu yapan Başkan Genç, “Dünyanın en gelişmiş müzeleri arasında yer alan oyuncak müzeleri şehri ziyaret edenlerin de uğrak noktasıdır. Canik Oyuncak Müzesi de, şehrimizdeki önemli bir eksikliği gidermesinin yanında dünyadaki örnekleri arasında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da yer alacak. Çocuklarımız, baba ve annelerinin, hatta nine ve dedelerinin kendi dönemlerinde oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkanı bulabilecekler İnşallah yakın zamanda açarak şehrimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 25/11/2017