Başkan Genç: "Şehrimizin Kalkınmasına Katkı Sağladık"


Başkan Genç: "Şehrimizin Kalkınmasına Katkı Sağladık"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Son 15 yılda her alanda yaptığımız yatırımlarla gerek istihdam, gerek şehircilik, gerekse kültürel ve sosyal dönüşüm açısından şehrimizin kalkınmasına önemli katkıda bulunduk" dedi.

Ülkelerin gelişiminde şehirlerin önemli rol oynadığına dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehirlerimiz, yerelde gerçekleştirilen her yatırımla ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Biz de Canik Belediyesi olarak, 'kalkınma yerelden başlar' anlayışıyla, son 15 yılda her alanda yaptığımız yatırımlarla gerek istihdam, gerek şehircilik, gerekse kültürel ve sosyal dönüşüm açısından şehrimizin kalkınmasına önemli katkıda bulunduk.

Kültür, spor, sağlık, yaşam ve alışveriş merkezleri ile Canik inanılmaz şekilde değişti. Bunların olmadığını düşündüğümüzde Canik'te ne kadar büyük işler başarıldığını daha iyi anlarız" dedi.

'BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇTİ'

Şehri ileriye götürecek ve insanların yaşam konforunu artıracak birçok çalışma yürüttüklerine de vurgu yapan Başkan Genç, "15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) projesinde önemli yol aldık. Meşe Orman Park gibi turizm projelerimizi hayata geçirdik. Yine Oyuncak Müzesi ve 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni tamamladık. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimiz hizmete girdi. İlçemizin dört bir yanına hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri yaptık. Cami ve okul çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu projelerin hepsi şehrimizi bir adım daha yukarıya taşıdı" diye konuştu.

'ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇTIK'

Eğitim, kültür, sanat, spor, ticaret, kentsel dönüşüm gibi yatırımların yanısıra özel sektörün de önünü açtıklarını belirten Genç, "Canik artık yatırımcılarımızın dikkatini çekiyor. İlçemizde birçok özel sektör yatırım yaptı. Bunların hepsi planlı çalışmanın sonucudur. Canik'i tercih eden yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Yine çalışmalarımız sonucunda Samsun Üniversitesi, Şehir Hastanesi gibi dev yatırımlar Canik'te. Bu gelişimden herkes istifade etmektedir. Dolmuşçusu, esnafı kazanmaktadır" şeklinde konuştu. 


Yayın Tarihi: 27/01/2019