Otokoç, Autoshow Fuarında Ford’un En Beğenilen Modellerini Samsunlularla Buluşturdu


Otokoç,  Autoshow Fuarında Ford’un En Beğenilen Modellerini Samsunlularla Buluşturdu

Türkiye otomotiv perakendeciliğinin lider şirketi Otokoç’un Samsun şubesi, 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Samsun Autoshow’da Ford ‘un en yeni modellerini sergiledi.

Otomobil severlerin merakla beklediği fuarda Otokoç Samsun, yeni spor otomobillerinden pick-up’a, SUV’den ticari araçlara uzanan geniş bir skalada 9 modeli ile yer alan Ford marka araçları ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Otokoç standında yepyeni performans otomobili Yeni Focus ST, Amerikan efsanesi Mustang ve dayanıklı pick-up yeni Ranger’ın yanı sıra Mondeo, Fiesta, Kuga, Transit okul minibüsü, Connect Kombi ve Tourneo Custom’u fuar ziyaretçileriyle buluşturdu. 

Modern tasarım ve teknolojinin birleşimi Focus ST

Yeni Focus ST, pist testlerinde kanıtlanmış performansı, gelişmiş teknolojiyi ve modern tasarımı bir arada sunuyor. Ses Kontrollü Ford SYNC2, 8 inç Dokunmatik Ekran gibi yeni nesil birçok teknolojiyi bünyesinde barındıran Focus ST’nin, ergonomik iç tasarımında en önemli tuşlar ve özellikler sürücünün en kolay ulaşabileceği şekilde konumlandırılmış. Geliştirilen Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi (EPAS) ile daha sportif bir sürüş sunan Focus  ST, ileri Elektronik Stabilite Kontrol sistemi ile sürücünün yol hakimiyetini artırmaya katkıda bulunuyor, Standart, spor ve kapalı modları ile farklı yol koşullarına uygun sürüş imkanı sağlıyor. 

Benzinli ve dizel olmak üzere iki motor seçeneği ile sunulan Focus ST’de,  Powershift şanzımanla sunulan 2.0 litrelik TDCi dizel motor 185 PS’lik gücü ve 400 NM’lik tork değeri ile ST genlerine uygun olarak yüksek performansa ve ortalama 4.6 lt/100 km yakıt tüketimi değeri ile üstün verimlilik değerlerine sahip. 7,7 saniyede 100 km hıza ulaşabilen 2.0lt dizel Focus ST 217km/s’lik maksimum hız değerine ulaşabiliyor. Focus ST’nin 6 ileri manuel şanzımanla donatılan 2.0 litrelik EcoBoost benzinli motor seçeneği de 250 PS güç ve 360 NM tork değeri sunuyor. Focus ST bu  versiyonda 6,5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip ve 248 km/h maksimum hıza ulaşıyor.

Ford Mustang efsanesi Samsun’da

Köklü geçmişiyle klasikleşmiş bir Amerikan otomobil efsanesi olan, göz alıcı tasarımı ve yüksek performansı ile tüm dünyaya ün salmış Ford Mustang Samsun Otoshow’da göz aldı. Ford Mustang, yeni neslinde de karakteristik tasarım özelliklerini korumaya devam ediyor. Ford Mustang’in kendine özgü tasarım detayları arasında; alçak ve geniş tavan, dik eğimli ön ve yan camlar, üç boyutlu, üç çizgi halindeki stoplar, kaslı gövde dizaynı, köpekbalığı burnu şeklindeki gövde ve ön ızgara üzerinde bulunan eşsiz Mustang logosu yer alıyor.

Ford Mustang, Fastback ve Convertible olmak üzere 2 farklı gövde tipi ile 2.3 lt Ecoboost 317 PS ve 5 lt V8 421 PS motor seçenekleri ile manuel ve otomatik şanzıman ile sunuluyor. Avrupa’da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanına sahip olan Ford Mustang V8 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlarken, Ford Mustang 2.3 EcoBoost, 0’dan 100 km/s hıza 5.8 saniyede ulaşıyor. Mustang, 50 yılın ardından Avrupa ve Türkiye yollarında rüzgar gibi esiyor.

Cesur tasarım, ileri teknoloji ve üstün sürüş özellikleriyle fark yaratan Yeni Ford Ranger

2015 yılında Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, yenilenen cesur tasarımı, gelişmiş teknoloji donanımları, ileri seviye 4x4 çekiş kabiliyeti ve bir önceki modeline göre yakıt tüketiminde %17’ye varan iyileşme ile iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan tek pick-up model olan Yeni Ford Ranger segmentinin en güvenli aracı olarak öne çıkıyor.

Ford SYNC2, 8” Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi Premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde toplayan Yeni Ford Ranger, üstün sürüş konforunu başarılı 4x4 çekiş sistemi ile birleştiriyor. Yeni Ranger optimize edilmiş yakıt ekonomisi sunarken güçlü çekiş ve yük kapasitesinin yanısıra sınıf lideri suda ilerleme özelliğiyle dayanıklılıktan ödün vermiyor. 

Yeni Ranger’ın geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan, 160 PS gücündeki en yeni 2.2 litre TDCi motoru önceki neslin 150 PS motoruna göre daha yüksek performans sergiliyor. 4x4 Wildtrak modeli ile sunulan, dizel motor ailesinin en güçlüsü 200 PS güç ve 470 Nm tork sunan beş silindirli 3.2-litre TDCi motoru ile de performans en üst seviyeye çıkıyor. 4x2 ve 4x4 modelleri altı ileri manuel ve otomatik şanzımanla müşterilere sunuluyor.  


Yayın Tarihi: 07/09/2016

Diğer Resimler

Otokoç,  Autoshow Fuarında Ford’un En Beğenilen Modellerini Samsunlularla Buluşturdu
Otokoç,  Autoshow Fuarında Ford’un En Beğenilen Modellerini Samsunlularla Buluşturdu
Otokoç,  Autoshow Fuarında Ford’un En Beğenilen Modellerini Samsunlularla Buluşturdu