Osmangazi Köprüsü’nün Açılışı Yapıldı


Osmangazi Köprüsü’nün Açılışı Yapıldı

Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dost olarak yaklaşan herkesin en büyük dostu olmayı sürdüreceğiz. Bize husumet besleyenleri caydırmak için de her türlü tedbiri almaktan çekinmeyeceğiz. Yeni Türkiye’nin inşasının önünde kimse duramayacaktır, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecektir” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirterek, sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılarımıza şifalar ve milletimize de başsağlığı diledi. Hiçbir zaman eğilmediklerini ve eğilmeyeceklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında asla eğilmeyeceklerini anlattı.

 “EN AZ 50 YIL ÖNCE YAPMAMIZ GEREKEN BİR PROJEYİ BUGÜN TAMAMLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli etaplarından birini oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını dileyerek, köprünün yanı sıra 12,6 kilometrelik Gebze-Altınova bölümünün de açıldığını bildirdi Osmangazi Köprüsü'nün bitiminden Orhangazi'ye kadar olan bölümün daha önce açıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece otoyolumuzun Gebze'den Gemlik'e olan bölümünde kesintisiz seyahat imkanı mümkün hale geliyor. Bursa'ya kadar olan kısmın da büyük ölçüde tamamlandığını biliyorum. İnşallah o kısmın açılışı da en kısa sürede yapılacaktır. Böylece etap etap bu proje hizmete girecektir. Düşünebiliyor musunuz İstanbul-İzmir 8 saat, ama şimdi inşallah 3 saatin altına düşecek. Bu ne mutluluk... Sadece 3 saatin altına düşmekle kalmıyor aynı zamanda kaza riskinin de minimize olduğu bir dönem başlayacak" dedi.

Osmangazi Köprüsü'nü projesinden başlayarak her aşamasını adım adım takip ettiğine ve temel atma töreninden son tabliyenin yerleştirilmesine kadar tüm önemli safhalarında yer aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye'nin böyle gurur verici bir esere kavuştuğunu görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 13 yılda hayata geçirilen pek çok proje gibi Osmangazi Köprüsü'nün de geç kalmış bir eser olduğunu dile getirerek, "En az 50 yıl önce yapmamız gereken bir işi, bugün tamamlıyoruz. Ama biz tamamlıyoruz. Hamd olsun. Bizden öncekiler laf yaptı, biz iş yaptık. Farkımız bu" ifadelerini kullandı.

Dünyanın hayranlıkla izlediği eserin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere, Başbakan Binali Yıldırım'a, bakanlara, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine, yüklenici firmalara, mühendis ve işçilere, emeği olan herkese şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, finansal yükü üstlenmiş kreditörlere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü inşaatında görevliyken elim bir şekilde hayatını kaybeden Japon mühendis Kishi Ryoichi'yi andı.

“ŞİMDİ GÜNDEMİMİZDE ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun, Ege ve Marmara bölgelerinde yapılması planlanan otoyol ağının, Osmangazi Köprüsü'nün de Marmara Otoyolu ringinin de önemli bir parçasını oluşturduğunu belirterek, "Şimdi gündemimizde ne var biliyor musunuz? Ne olabilir? Evet, Çanakkale 1915 Köprüsü var. Fakat bir şey daha var. Onun sözünü Sayın Başbakan ta bakanken birlikte kararını vermiştik. O da inşallah Kanal İstanbul Projesi. Bunu da hayata geçireceğiz. Bize ulusal değil, uluslararası camiada, evet, devrim niteliğinde yatırımlar yakışır. Bu millete bu yakışır. Biz bir çağı kapatan bir çağı açan ecdadın torunlarıyız, bize bunlar yakışır. İşte bu köprüyü de süratle inşa ettiğimizde Tekirdağ'dan Balıkesir istikametine kesintisiz otoyol hizmeti verilebilecek ve böylece Marmara Otoyolu ringi tamamlanmış olacaktır. Her zaman ifade ettiğim gibi yol medeniyettir, gelişmedir, büyümedir. Türkiye'nin son 13 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısı ulaşımdır. Bu imkan varsa her şey var. O zaman yarışırsınız. Bugün artık hamd olsun ülkemizde 'uzak' diye bir kavram kaldı mı? Şu anda 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istiyorsan git, hemen yarım saatte havalimanındasın ve oradan da İstanbul, Kars, Iğdır, nereye gideceksen git. Şu anda dünyada en çok destinasyona ulaşabilen havayolu THY'dir. Bir numarayız. Ya buralara durup dururken gelmedik. Bu bir azmin, bir kararlılığın, bir yüreğin işidir. İşte bunu böyle başardık. Buradaki otoyollarla başardık. 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Yahu geldik, bakın 13 senede biz bunun üzerine 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Halep oradaysa arşın Kocaeli'nde. Bunu böyle göreceğiz. Yapılan bütün bu yollarla inşallah daha ileri gideceğiz” diye konuştu.

Kaynak: tccb.org

 


Yayın Tarihi: 01/07/2016