Ordu TSO Proje Uygulamalarına Devam Ediyor


Ordu TSO Proje Uygulamalarına Devam Ediyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir projeye daha imza attı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına Teknik Destek kapsamında sunmuş olduğu ve uygulanması için destek kapsamına alınan MOBİL (ANDROİD) PROGRAMLAMA İLE İSTİHDAM projesi hayat buldu.

Proje kapsamında; Ordu ili Altınordu ilçesindeki kamu ve kuruluşları ile özel sektörde çalışmakta olan 20 personele yönelik 5 gün süreli mobil (android) programlama eğitimi verildi.

Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet ŞAHİN; Proje kapsamında verilen mobil programlama eğitimi ile; Eğitime katılan kişilerin temel düzeyde mobil programlama (android programlama) yapmaları konusunda desteklendiğini, kişilerin mobil programlama konusunda farkındalıklarının artırılarak mobil uygulama yapma ve geliştirilmesi konusunda eğitmen vasıtası ile kendilerine yardım edildiğini, katılımcıların teknoloji kullanımı ve mobil programlama konusunda kabiliyetlerinin artırıldığını, Ayrıca Eğitimde Ar-Ge ve inovasyon konusunun işlenerek projenin sürdürülebilirliğine de hizmet edilmiştir dedi.

Şahin, Eğitime katılan işletme ve mesleki eğitim kurumlarının yenilikçi ve rekabetçi ekonomi için endüstri 4.0 uyum sağlamaları konusunda yönlendirmelerde bulunulduğunu belirtti.

Son olarak, eğitime katılan personeller vasıtasıyla Kamu Kurum/Kuruluşlar ve Özel Sektör arasındaki iletişim ve işbirliği artırıldığını da dile getiren Servet ŞAHİN, Proje ekibi ile gelecek dönemlerde de yeni projeler kazandırılarak hem Ordu Ticaret ve Sanayi Odasına hem de Ordu kurum ve kuruluş ve özel sektöre katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirerek sözlerini tamamladı.

 

 


Yayın Tarihi: 06/08/2017