Ordu Günlerinde 8. Buluşma


Ordu Günlerinde 8. Buluşma

Ordu Valiliği himayesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) işbirliğiyle 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri’nin sekizincisini Maltepe Sahili Etkinlik Alanı’nda başladı.

“Ordu Burada İstanbul” sloganıyla düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri’ne Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, AK Parti İBB eski Gurup Başkan Vekili Temel Başalan, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Dervişoğlu, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, işadamları ve çok sayıda Ordulu vatandaş katıldı.

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Başkan Tekintaş, “19 ilçe ile birlikte yola çıktığımız ve bunu slogan olarak sunduğumuz bu süreçte Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, kamu birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız el birliği içerisinde Ordu ilimizi en üst seviyede geleceğe taşıma noktasında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “ÇALIŞMALARIMIZI GECE GÜNDÜZ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aldığı sorumluluğu tüm Ordululara hizmet aracı olarak kullanacağının altını çizen Başkan Engin Tekintaş, “Bu görev Ordu’da yaşayanlar ve Ordulu olup şehir dışında yaşayanlar için bir hizmet aracıdır. Sorumluluğumuzun farkında olup çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Bugün burada buluşmamızın dışında inşallah 31 Mart’ta ülkemiz, geleceğimiz ilimiz ve Ak Partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada bütün ilçelerimizle, iş adamlarımızla, valiliğimizle birlikte iş birliği içinde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlere anlatmaya devam edeceğiz.2014 yılı seçimlerinde devraldığımız Ordu ili 2019 seçimlerine giderken çok büyük değişimler yaşadı. Bu değişim içerisinde herkesin emeği var. Hepimiz, kendimizi ilçelerimize ve vatandaşlarımıza karşı sorumlu hissediyoruz. Bu süreci hem ekonomik hem de milletimizin gönlünü alarak devam ettireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, herkesi Ordu’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ SEDDAR YAVUZ, “EVVELDEN DEVLETLER YARIŞIRDI, ŞİMDİ ŞEHİRLER YARIŞIYOR”

Konuşmasına “Evvelden devletler yarışırdı, şimdi şehirler yarışıyor” diye başlayan Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Elbette ilçeler yarışacak, iller yarışacak daha sonra ülkeler yarışacak. Bu yarışmayla birlikte güzellikler ve refah artacak. Yerel değerlerin yaşatılması, kültürümüzün kıymetinin bilinmesi ve bizden sonraki kuşaklara aktarması bakımından bu tür şehir buluşmalarını fevkalade önemsiyorum. Dolayısıyla emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ordu’nun güzelliğini anlatmaya gerek yok. Ordu, mükemmel güzelliğe sahip sadece vitrine konması gereken bir şehir. Bu vitrine koyma konusunu bu tür faaliyetlerle daha iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Ordu’da bu sene özellikle yabancı turist konusunda adeta bir patlama meydana geldi. Yabancı turist sayısı yüzde elli artış gösterdi ve inşallah şu anda yüz bini bulduk. Yerli yabancı turist sayısında ise inşallah yıl sonu itibariyle bir milyonu bulmuş olacağız. Valiliğimiz, belediyelerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bu konuda çalışıyor. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde 3 milyon turisti Ordu’ya getirmek ve ağırlamak. Böylelikle vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak ” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 04/10/2018