OMÜ’den MÜSİAD'a Ziyaret


OMÜ’den MÜSİAD'a Ziyaret

Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Genel Sekreter Menderes Kabadayı ile birlikte MÜSİAD'ı ziyaret ederek bir süre önce göreve gelen Başkan Haluk Tan ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rektör Bilgiç, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini bu zorlukları ancak el birliği ile aşacaklarını söyledi. Bilgiç, " Türkiye büyük bir ülkedir. Zorlukları yaşıyoruz ama bunların üstesinden gelecek olan bir potansiyelimiz de var. Bu zorlu süreci çok çalışarak, kaliteli üretim yaparak ve dışa bağımlı olmaktan kurtularak  hep birlikte aşacağız. Ülkemizin hak ettiği yere gelmesinde işadamlarımıza büyük iş düşüyor. Gecesini gündüzüne katarak daha çok insana iş daha çok insana aş vermek için çalışan siz değerli işadamlarımız her türlü övgüyü hak ediyor." dedi.

Üniversite olarak kapılarının hiç bir önyargı olmadan herkese açık olduğunu belirten Rektör Sait Bilgiç, 'Kapılarını bize önyargısız açan herkese de biz icabet etmeye hazırız. Yeter ki ortak tutkumuz bu vatana hizmet olsun. Ondokuzmayıs Üniversitesi olarak bu millete hizmet eden herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Bizim görevimiz sadece diploma vermek değil bizlere emanet edilen gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bunun için ARGE' ye  büyük önem veriyoruz. Gençlerimizi okul sonrası iş hayatına da hazırlamak zorundayız " diye konuştu.

Rektör Bilgiç, ülke olarak dışa bağımlı hale getirilmeyi çalışıldıklarını bunun önüne geçmek zorunda olduklarını ifade ederek, " Kullandığımız malzemelerin neredeyse tamamı dışa bağımlı. Hatta öyle bir noktaya geldik ki bu malzemeleri uzun soluklu kullanmak yerine neredeyse her yıl yenilemek zorunda kalıyoruz. Artık üretime geçmek zorundayız. Hem kendi ihtiyacımız olan ürünleri üretmeliyiz hem de ihraç etmeliyiz. Bu heyecanı taşıyan işadamlarımıza Allah güç kuvvet versin işiniz zor ama unutmayın ki 6 bin 500 çalışanı ve 56 bin öğrencisi ile büyük bir güç  olan Ondokuzmayıs Üniversitesi olarak yanınızdayız bu yolda beraberiz" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ziyaretlerinden dolayı Rektör Sait Bilgiç ve Genel Sekreter Menderes Kabadayı'ya teşekkür etti. Haluk Tan, "Bir ilin bir ülkenin kalkınması için sadece iş adamanın tek başına çalışması yetmez. İş dünyası ile üniversiteler ortak çalışmalar yapmalı. Bilim adamının içinde olmadığı bir sanayi ve üretim güdük kalır. Sait Bilgiç  hocam göreve geleli henüz 6 ay olmasına rağmen sürekli iş dünyası ile görüş alış verişinde bulunuyor. Bu, İlimizin gelişmesi konusunda bizleri umutlandıran hareket. Ortak toplantılar yapmak ve ortak projeleri hayata geçirmek gibi çalışmalarımız var. Bu çalışmalar umarım ilimizi daha üst noktalara taşımaya yardımcı olur" dedi.


Yayın Tarihi: 06/03/2017