OMÜ, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda


OMÜ, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda

Verimlilik ve Teknoloji fuarı açılışı bugün ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sanayi ve Teknoloji Bakını Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleşen ve 7-9 Aralık tarihlerinde açık kalacak  Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nının açılışına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da katıldı.

OMÜ’nün stant açarak yer aldığı fuarda OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı öğrencileriyle birlikte fuara katıldı. Stantları tek tek gezen Rektör Bilgiç yetkililerden bilgi aldı.   

OMÜ ile birlikte stant açan Samsun Teknopark’ı Genel Müdür Buğra Çolak temsil etti. Fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) yetkilileri de çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Fuara öğrencileri ile birlikte katılan OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ise “Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içerisinde yer alan okullar oldukça az sayıda. Türkiye'de sadece 8 okul OSB içerisinde mevcut. Bu kapsamda tekniker adaylarımıza nitelik kazandırmak için donanımla bir araya getirmek istiyoruz. 5 gün 40 saat öğrenciyi sanayiye verip, oradan tecrübeli bir mezuniyet yaşattırmak istiyoruz. Bu kapsamda da kendimiz bir rehber hazırladık ve Türkiye'ye duyurmak istiyoruz. İnsan kaynağımızı sanayi kuruluşları ile paylaşmak ve haberdar etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 07/12/2018