Samsun Teknopark Uluslararası Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı


Samsun Teknopark Uluslararası Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

Her sene tüm Dünya’da aynı anda ve çevrimiçi olarak düzenlenen Global Game Jam oyun geliştirme etkinliğine Karadeniz Bölgesi’nde Samsun Teknopark ev sahipliği yaptı.

25 Ocak Cuma günü oyun geliştirme, oyun tasarımı ve oyunlaştırma üzerine OyunDer Başkanı Tansu Kendirli ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğr. Üyesi Ercan Altuğ Yılmaz’ın çevrimiçi eğitimleri ile güne başlandı. 17:00’da temanın açıklanmasıyla birlikte oyun geliştiriciler kurgularını yapmaya başladılar ve 48 saatlik oyun geliştirme etkinliği başlamış oldu. 48 saatin sonunda geliştirdikleri oyunları Global Game Jam sistemine yükleyen geliştiriciler sonrasında oyunlarının sunumlarını diğer geliştiricilere ve Samsun Teknopark Global Game Jam ekibi ve etkinliğe gelen Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’a anlattılar.

Sunumların ardından geliştiricilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Çolak, “Global Game Jam etkinliğini bu sene ilk defa yapıyoruz ve Karadeniz Bölgesi’nde bu etkinliğe ev sahipliği yapan tek kurumuz. Sizlerin de bu etkinliğe gösterdiği ilgi ve 48 saatlik sabrınız için tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca bu 48 saatte yemek sponsorluğumuzu üstlenen Crakers Pizza’ya da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’ın ardından söz alan Global Game Jam’in Samsun Teknopark adına koordinatörlüğünü yapan Özge Sağlam, “Uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmak ve bunu Karadeniz Bölgesi’nde tek olarak yapmak ayrı bir gurur kaynağıdır. Geliştiriciler olarak sizlerin de gösterdiği sabır ve istek bizleri ayrıca mutlu etti. Bir sonraki sene tekrar görüşmek umuduyla hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Etkinliğe Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç ve Samsun Teknopark Global Game Jam Sorumlusu olarak görev alan Ergün Alver’de katılım gösterdi.


Yayın Tarihi: 27/01/2019