Başkan Togar: “Tekkeköyümüze 5 yılda 7 Yeni Okul Kazandıracağız”


Başkan Togar: “Tekkeköyümüze 5 yılda 7 Yeni Okul Kazandıracağız”

Eğitimde dev bir hamleyi duyuran Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköyümüze 5 yılda 7 yeni okul kazandıracağız” dedi.

10 yılda kazandırdığı 14 okul ile Tekkeköy’ü bir eğitim kenti haline getiren Başkan Togar yeni hedefini açıkladı.

"Eğitim her zaman önceliğimizdir" diyen Başkan Togar bu çerçevede çalışmaları sürdüğünü belirterek, “İlçemizi eğitimde marka bir kent yapmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eğitim her şeyin başıdır. Bizlerde bu ilçedeki eğitimin çok çok daha iyi olmasını istiyoruz. Hep birlikte ilçemizde iz bırakacak işler yaptık. Eğitimde de iz bırakacak çalışmalara, projelere ve işlere omuz omuza imza attık” diye konuştu.

10 yılda 14 okul

Togar eğitimde iz bırakan projeleri ise şöyle sıraladı: “10 yılda yaptığımız çalışmalarla, Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aşağıçinik Selma Ümit Sarıtaşlı İlkokulu, Büyüklü Anadolu Lisesi, Tekkeköy Adeka Ortaokulu, Dursun Korkmaz İlk ve Ortaokulu, Tekkeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu), Tekkeköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gökçe Karaoğlan Hava Korkmaz Özel Eğitim Uygulama Okulunu ilçemize kazandırdık. Bunlardan en yenileri ise Tekkeköy Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu ve Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi’miz oldu. Her şey geleceğimizin teminatı evlatlarımız için”

Eğitimde dev projeler: 5 yılda 7 yeni okul

“Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Başkan Hasan Togar, “10 yılda 14 okul yapan kazandıran bir belediyeyiz ve eğitimde artık yeni hedeflerimiz var. Eğitimin en iyi kalitede olabilmesi için bizler elimizden geleni yapmaya her daim devam edeceğiz. Bu doğrultuda Kutlukent Lisesi, Tekkeköy Fen Lisesi, Spor Lisesi, 19 Mayıs İlkokulu, Pınar Mahallesi İlk ve Ortaokulu, Matematik Okulu ve Şehit Köksal Tekel İlkokulu olmak üzere 5 yılda 7 yeni okulu daha ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. İnşallah bu okullarımızı da hayata geçirerek eğitimde marka kent hedefimize bir adım daha yaklaşacağız” şeklinde konuştu. 


Yayın Tarihi: 28/02/2024 - 20:06