OMÜ, Unvanda Yükselen 14 Akademisyenle Kadrosunu Zenginleştirdi


OMÜ, Unvanda Yükselen 14 Akademisyenle Kadrosunu Zenginleştirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), akademik başarılarını “doçent doktorluk” ve “doktor öğretim üyeliği” unvanları ile taçlandıran 14 öğretim üyesi, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in konuğu oldu.

Rektörlük Yönetim Toplantı Salonu’ndaki buluşmada, akademik unvanlarında aşama kaydeden öğretim üyeleri ile tanışan Rektör Bilgiç, öncelikle her bir akademisyeni performanslarından dolayı tebrik ederek kendilerine akademik hayatta başarılarının daim olması temennisinde bulundu.

“Rekabette geri düşmemek için araştırmalarımızla kaynak yaratmalıyız”

Görüşmede Üniversitenin daha da güçlenmesi, ileri taşınabilmesi ve dolayısıyla daha iyi ve donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesi adına düşüncelerini paylaşan Rektör Bilgiç, görevde yükselen 14 öğretim üyesiyle birlikte OMÜ’nün akademik kadrosunu daha da zenginleştirdiğini kaydetti. Rektör Bilgiç, dünyada ve üniversiteler arasında yaşanan rekabetten ötürü nitelikli öğretim üyesi konusunda hassas ve titiz davrandıklarını belirterek “Bu yarışta geri düşmemek için bir taraftan araştırma yaparken öte yandan da bu araştırmalar için kaynak yaratmalıyız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu kaynakları akademisyenler yaratır, yani onların ürettikleri projeler ve kazandıkları başarılarla bu kaynaklara ulaşılır. Ülkemizde bu alışkanlık ve eğilim yeni yeni başladı. Bilimsel araştırma projeleri (BAP) var ancak bunların bütçe boyutları çok büyük değil. Dolayısıyla daha büyük bütçeli projelere ayrılan kaynakları elde etmemiz, araştırma ve gayretimize bağlı.” şeklinde konuştu.

“Akademisyen, çalıştığı kuruma hak ettiğine inanarak gelmeli ki bir şeyler yapabilme gayreti içinde olsun” diyen Rektör Bilgiç 14 akademisyenin de aynı his ve çalışma arzusuyla OMÜ’ye geldiğinden şüphe etmediğini dile getirdi.

“Çalışmalar akademik unvan endişesiyle değil, bilim ve teknolojiye katkı sunacak bir motivasyonla yapılmalı”

Konuşmasında akademik kariyerlerinde bir üst aşamaya geçen öğretim üyelerinden yapacakları işlerde dürüst olmaları ve adil davranmalarını isteyen Rektör Bilgiç, bu hasletlerin olmaması durumunda mensubu olunan kurumun zarar göreceğini vurguladı. Rektör Bilgiç ayrıca, akademisyenlerden dış kaynaklı proje üretmeleri sözü isterken bu çalışmaların; akademik unvan endişesiyle değil, bilim ve teknolojiye katkıları olacak bir motivasyonla yapılması gerekliliğine işaret etti.

Daha önce görevde yükselen akademisyenlerden dış kaynaklı proje hazırladıklarına dair haberler aldıklarını söyleyen Rektör Bilgiç “Bu iş denemeden olmuyor. Pes etmeyin zira beşinci seferde projesi kabul edilen akademisyenleri biliyorum. Umarım bu çaba ve ısrar sizler için özendirici olur. Tekrar, unvanlarınız hayırlı uğurlu olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Buluşmada Rektör Bilgiç, akademisyenlerin talep ve önerilerini dinlerken bu konularda yapılacak çalışmalara dair niyet ve değerlendirmeler de paylaşıldı.

Unvanda yükselen akademisyenler ve görev yaptıkları fakülteler ise şöyle:   

Doç. Dr. Murat Batı / Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı (ABD)

Dr. Öğr. Üyesi Nihal Ünaldı Baydın / Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelikte Yönetim ABD

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özcan / Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi ABD

Dr. Öğr. Üyesi Özgül Aldemir Fırat / Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi ABD

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özcan / Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk ABD

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kılıç Kan / Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD

Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Doruk / Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ABD

Dr. Öğr. Üyesi Sercan Demirci / Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Donanımı ABD

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Temoçin / Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

Dr. Öğr. Üyesi Sibel Uzun / Mühendislik Fakültesi Ölçme Tekniği ABD

Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Gültekin / Mühendislik Fakültesi Mekanik ABD

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Alper Tarım / Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD

Dr. Öğr. Üyesi Emre Dünder / Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistiksel Bilgi Sistemleri ABD

Dr. Öğr. Üyesi Rıza Korkmazgöz / İlahiyat Fakültesi Kelam ABD


Yayın Tarihi: 28/09/2018