OKE, 110 Köyde Toplam 437 Çiftçiye Tohum Desteği Verdi


OKE, 110 Köyde Toplam 437 Çiftçiye Tohum Desteği  Verdi

Biyokütle tesisleriile  hem toprağa hem çiftçisine kazandırma inancı ile yoluna devam eden Oltan Köleoğlu Enerji bu kez de Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü’nündile getirdiği çiftçiye destek çağrısına duyarsız kalmadı ve çiftçilere tohum desteğinde bulundu.

OKE tarafından yapılan açıklamada; “Tesislerimizin var olduğu her bölgede o bölge halkı ile birlikte yol almak, birlikte ilerlemek ve gerektiğinde Oltan Köleoğlu Enerji olarak bölge halkına destek vermek en büyük prensibimizdir. Samsun Ziraat Odası Başkanımızın  çağrısını duyduk ve hemen bu çağrıya cevap vermek istedik. 110 köyde toplamda 437 çiftçimize toplamda 7780 Kg.tohum desteği verdik.“Topraktan kazandığımızı yine toprağa kazandırma” felsefesiyle çıktığımız bu yolda tarıma ve çiftçimize maksimum fayda sağlayacak politikalarımızı hayata geçirmek bugün en büyük mutluluk ve gurur  kaynağımızı  oluşturmaktadır” denildi.

Tohum Desteği Dağıtım Törenine Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Tarım Müdürü, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu ve diğer muhtarlar  ile  çiftçiler katıldı.

Verimli Üretimi, Kurulan Çiftçi Akademisi İle Daha Da Verimli Hale Getireceğiz

Biyokütle Enerji Tesisleri sayesinde çiftçilere  de doğrudan  ek gelir imkanı sağlayan Oltan Köleoğlu Enerji kuracağı çiftçi akademisi ile de verimli ve bilinçli tarımın temellerini atacağını belirtti.

Tarıma ve çiftçiye maksimum fayda sağlayacak politikalarını artık uygulamaya başladıklarını belirten firma yetkilileri; “ Kurulum aşamasını bitirmek üzere olduğumuz “Çiftçi Akademisi” ile  çiftçilerimizin ve ekip biçen vatandaşımızın daha fazla verim alabilmeleri için yapmaları gereken yöntemlerin neler olduğunu, özellikle seracılık faaliyetleri ile uğraşan çiftçilerimizin  mahsullerindeki verimi nasıl artırabileceklerini, doğru ve iyi tarım uygulamalarını, doğru ilaçlama yöntemlerini, doğru sulama yöntemlerini anlatacağımız akademimizde  işin erbabı mühendislerimiz 7/24 çiftçi dostlarımızın sorularına cevap verecekler.” açıklamasında bulundular.

Tarımın geleceğinde söz sahibi olacak yeni kuşakları  bugünden kazanmayı hedeflediklerini de ekleyen Oltan Köleoğlu Enerji yetkilileri “ Çiftçilerimize ve çiftçi adaylarımıza  tarım alanında yeni istihdam ve iş alanları açmayı, çiftçilerimize tarımda bilerek yatırım ve üretim yapmayı, tarımsal üretim yapan vatandaşların teknik ve finansal bilgi düzeyini daha da  arttırmayı,tecrübelerine tecrübe katarak daha da eğitimli ve bilinçli çiftçiler yetiştirmeyikuracağımız Çiftçi Akademisi ile hayata geçirmeyi umut ediyoruz. Bir kez daha yinelemek isteriz ki çevreye, toprağa, havaya ve suya saygı duyan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir zaman  çevre dostu ve çiftçi dostu yaklaşımımızdan ödün vermeyeceğiz” dediler.


Yayın Tarihi: 06/04/2021